BÜLENT UYGUN: “TEŞVİK PRİMİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTIK"


Uygun, “İddiaları kabul etmiyorum. Teşekkür edilmesi gereken bir insanken... Burada şike yapmak yoktu hatta teşvik primini engelleme çabasıydı. Ancak polis teşkilatımız bunu şike gibi lanse etti. Ama bizim devletimize güvenimiz sonsuzdur" dedi.


“KIRATLI’NIN BANA ÖZEL BİR SEVGİSİ VAR"


Maçlardan önce rakibi izlemek için maçlara doğal olarak gittiğini belirten Bülent Uygun, “Ali Kıratlı bizim dostumuzdur. Genelde arar beni. Kendisinin bana karşı özel sevgisi vardır. Sivas’taki görevimden itibaren benim maçlarımı izler" diye konuştu.


“MAÇTAN BİR GÜN ÖNCE KADROYU AÇIKLARIM FUTBOLCULARA"


Maç kadrolarının hafta başından kafalarda belirlendiğini söyleyen Uygun, “Netlik olarak maç sabahı karar veririm. Ama bu kadromu kimseyle paylaşmam. Futbolculara maçtan bir gün önce futbolculara kimin oynayacaklarını açıklarım“ ifadelerini kullandı.


“TAHMİN ETMİŞTİR"


Üye hakimin, “Ali Kıratlı, maçtan önce Eskişehirspor’un kadrosunu İlhan Ekşioğlu’na gönderiyor. Hatta Ümit Karan’ın ikinci yarı da oyuna gireceğini söylüyor. Bunu nereden biliyor?" sorusuna Uygun, “Bunu gazetecilerde biliyor. Karan’ın ikinci yarıda oyuna gireceğini tahmin ediyordur. Teşviki engellemeyi şike gibi sundular" diye yanıt verdi.


TRABZON’DAN TEŞVİK İDDİASI


Trabzonspor’dan maç öncesinde Eskişehirspor’a teşvik primi geldiği iddiasının Ali Kıratlı tarafından kendisine iletildiğini belirten Bülent Uygun, “Bu konu ile ilgilendim. Trabzon’dan geldiği düşünülen 1 milyon lirayı engellediğim için teşekkür amaçlı konuşmalar yapıldı. Bunu kendilerine de sorabilirsiniz. Takımda 5-6 tane Trabzonlu oyuncu var. Onlara gelebilir belki. Ümit’e ‘git uyar böyle bir şey olmasın, bizim dördüncülük şansımız var.Sakın yanlış yola girmesinler. Hepsinin kafasını kırarım’ dedim" diye konuştu.


“YA ALİ ABİ BENİ YA DE BEN ALİ ABİYİ ÖLDÜRÜRDÜM"


Bülent Uygun, Fenerbahçe maçında Sezer Öztürk’ü oyundan taktik gereği çıkardığını da sözlerine ekledi. Kendisine asla şike teklifi gelemeyeceğini belirten Uygun, “Böyle bir teklif olsa ya Ali abi beni ya de ben Ali abiyi öldürürdüm" dedi.


(BB)