“HESAPLARIN HİÇBİRİNDE KANUNA AYKIRI DURUM YOK"


Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’nin tüm hesaplarının incelendiğini belirten Bayraktar, hiçbir açığa ve kanuna aykırı bir duruma rastlanmadığını söyledi. UEFA’nın kararına da değinen Bayraktar, “Olayın başında FB’ye yapmadığı kötülük kalmayan, FB’yi saf dışı etmeye çalışan Avrupa futbol dünyası yani UEFA geçen hafta 'Katılımı engelleyecek hukuki durum yok' diyor. UEFA bile diyor bunu. Bu, 50 milyon dolayında bir gelirin Türkiye’ye girmesi demek" dedi. Bayraktar savunmasını şöyle tamamladı:


“Bu olay basit bir şekilde Aziz Yıldırım’ı itibarsızlaştırma olayı değil. Bu olayın neden ve nasıl planlandığını hala bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey var ki o da şu, Fenerbahçe bu olayda çok ama çok yara almıştır. Fenerbahçe Cumhuriyeti terimi boşa ortaya atılmadı. Bu Cumhuriyeti kolaylıkla yıkacak kararlara gitmeyin. Bugün Türk futbolu gelişecekse bunda Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve tüm yönetim kurulunun katkısı vardır. Bu nedenle hakkımızda beraat kararı verilmesini talep ediyoruz ve artık tutukluluk halinin bu duruşmada son bulmasını istiyoruz. Ceza verilmesi durumunda da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemiyoruz" dedi.


Savunmanın tamamlanmasının ardındın Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, “Teşekkür ediyorum avukat bey, çok güzel bir savunma hazırlamışsınız" dedi. Salondaki bazı izleyiciler de savunmayı alkışladı.


 



 


(BB)