NİHAT ÖZDEMİR KATILDI


Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski yönetici Nihat Özdemir de duruşmaya izleyici olarak katıldı. Aziz Yıldırım’ın katılmadığı duruşmada ilk olarak Eskişehirspor Sportif Direktörü sanık Zafer Tüzün’ün çapraz sorgusu yapılmaya başlandı.


“ALİ KIRATLI İLE MAÇA GİTTİM"


Şike yapıldığı iddia edilen dönemde Lig TV’de Eskişehirspor maçlarını yorumladığını belirten Tüzün, “Her Eskişehir maçına yorum yaptığımdan dolayı gitmek zorundaydım. Bazen kendi arabamla bazen de Ali Kıratlı ile gittim maçlara" dedi. Muhammet Şenyüz ile yaptığı telefon görüşmesinde Eskişehirspor’un Trabzonspor’u yenmesi yönünde yapılan konuşmaların sorulması üzerine Tüzün, “Trabzon’un yenilmesi ile ilgili Muhammet ile sohbetim var. Bu tamamen maç muhabbeti. Genelde Eskişehir’de Trabzon’a bir tepki vardır çünkü Eskişehirspor, Trabzon yenilgisi nedeniyle daha önce bir alt lige düşmüştür" diye konuştu.


ALİ KIRATLI: MAÇLA ALAKALI DEĞİLDİ GİDİŞLERİM


Bu ifadeden sonra söz alan sanık Ali Kıratlı, “Eskişehir devre arası kampa da gittik. Sadece maçla alakalı bir konu yok. Her zaman gidiyorum ben" dedi.


ŞENYÜZ: KIRATLI, UYGUN VE BEN BİRLİKTE OTURDUK


Tüzün’ün ardından Muhammet Şenyüz’ün çapraz sorgusuna geçildi. Mahkeme Başkanı'nın, “Bülent Uygun, sen ve Ali Kıratlı Eskişehir’de buluşuyorsunuz. Kıratlı ve Uygun orada bir süre yalnız kalıyor. Bildikleriniz nedir?" sorusu üzerine Şenyüz, “Ali abi, Eskişehir’e geldi. Birlikte oturduk. Oraya Bülent Uygun da geldi. Ama Bülent hoca çok oturmadı. 15- 20 dakika oturdu bizimle. Giderken Ali abi kendisini kapıya kadar uğurladı. Ben masada oturdum" diye yanıt verdi.


MAHKEME BAŞKANI: DIŞARI ATARIZ, İÇERİ ATARIZ


Salonda sorgu sırasında çok ses çıkması üzerine tepki gösteren Mahkeme Başkanı, “Beyler mahkemedeyiz. Yüzümüz gülüyor diye unuttunuz galiba, dışarı atarız, içeri atarız" dedi.


(BB)