MAHKEME BAŞKANI: KISA CEVAP VERİNİZ


Davada görüntülü kayıt yapılamayacağını belirten mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, "Sözlerinizi katipler yazacak. Bu nedenle kısa ve öz cevaplar veriniz" dedi.


"TELEFONUM DİNLENMESİN DİYE BAŞKASINA KAYITLI HATTAN KONUŞTUM"


Duruşmada çapraz sorgusu yapılan Yıldırım’a “Dinlemelere göre 12 hat var sizin kullandığınız. 10 tanede başkasının telefonlarından görüşmeleriniz var. Rabia Akın ve Gülbahar Çakın adına hatları neden kullanıyorsunuz?" diye soruldu. Yıldırım bu soruya, "İki tane telefonum var. Diğer telefonların çoğu şirkete ve kulübe ait telefonlar. Biri şirketten muhasebe müdürü Reyhan adınadır. Alın dedik aldılar. Diğeri de devletin bana verdiği korumanın aldığı telefondur. Almış getirmiş. Türkiye’de herkesin telefonu dinleniyor. Biz de o amaçla telefonum dinlenmesin diye aldık. Devlet her şeyi dinliyor. Devlet suça teşkil ediyor. Biz devlete güvenin insandık. Bu süreçten sonra güvenmiyoruz" diye yanıt verdi.


TRABZON AVUKATI YILDIRIM’I KIZDIRDI


Trabzonspor Kulübü'nün avukatı Nusret Yılmaz’ın, "Manisaspor Başkanına verilen paralarda açık var?" sorusu üzerine, Yıldırım tepki gösterdi. Yıldırım , "Bunların hepsi dosyada var" dedi. Mahkeme Başkanı'nın ‘Birbirinize saygılı sorun’ demesi üzerine, Yıldırım, “Cevap vermiyorum o zaman" diye konuştu. Yıldırım, “Ben de soru sorabilecek miyim bu avukata, Sadri Bey'e sorabilir miyim?" dedi.


Avukat Yılmaz’ın, “Gönderdiğiniz paranın maçtan 12 saat geçmeden niye istediniz?" sorusuna Yıldırım, “Sen dosyayı iyi okumamışsınız. Ben Tamer’e parayı iade edeceklerdi 3 ay sonra. Ne kadar oldu dedim. O da 2 ay oldu dedi. Ben de ara parayı istedim. Bunların hepsinin kaydı var. Ben senin başkanına 92 milyonluk ihaleyi verdim. Trabzon’a ne yaptım bunu bilsinler. 3 tane büyük kulüp vardı Türkiye’de. Trabzon’u ben büyüttüm. Manisa maçında şike var. Trabzon şike yaptı. Hangi oyuncular Trabzonluydu o maçta" diye tepki gösterdi.


(BB)