Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Olgun Peker'in bulunduğu 8 tutuklu sanık katıldı. Aziz Yıldırım, sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı.


TUTUKSUZ SANIK KATILDI


Tutuksuz sanıklardan Sadri Şener, Göksel Gümüşdağ, Şekip Mosturoğlu, Nevzat Şakar, Tayfur Havutçu, Mecnun Odyakmaz, Serdar Kulbilge, Ümit Karan, İskender Alın, Mehmet Yıldız, İlhan Çelikay, Korcan Çelikay, İbrahim Akın, Tamer Yelkovan, Samet Güzel, Volkan Bahçekapılı’nda aralarında bulunduğu birçok tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu.


YOKLAMA YAPILDI


Sanıkların ve avukatların salona alınmasının ardından ilk olarak yoklama yapıldı ve duruşmaya gelen sanıklar tespit edildi. Salona tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve tutuklu sanıkların yakınları alındı.


GÜVENLİK ÖNLEMİ


Duruşma nedeniyle adliye çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Spor polisi, çevik kuvvet ve sivil polisler adliyeyi sıkı bir güvenlik çemberine aldı. Polis köpekleri de adliye çevresine yerleştirildi. Adliye içinde de duruşmanın yapılacağı salonun katında güvenlik barikatı oluşturuldu.


(BB)