Siirt Valisi Ahmet Aydın dün ABD Başkanı Barack Obama'ya sosyal paylaşım sitesi twitter'dan İngilizce mesaj gönderdi. Vali Ahmet Aydın, ABD Başkanı Obama adına açılan hesaptan gönderilen "Başkan yardımcısına, Ocak'tan önce, silah şiddetini azaltmak için somut çözüm önerileriyle gelmesini istedim" yazılı twit'e yanıt verdi. Dün saat 09.50 sıralarında İngilizce atılan twit'te Vali Ahmet Aydın, "Ben Türkiye'denim. Siirt'te Valiyim. Sizi seviyorum, hayatınız ve başkanlığınız çok başarılı. Sizin gibi olmayı umut ediyorum" diye yazdı. Vali Aydın'ın Obama'ya gönderdiği İngilizce mesaj 802 kişi tarafından yeniden paylaşılırken, 165 takipçisi tarafından 'favori mesaj' olarak işaretlendi.

Vali Aydın'ın gönderdiği mesajın orjinal İngilizce metninde şu ifadeler yer aldı, "@BarackObama I'm from Turkey. I'm governor in Siirt. I like you. Your Life and President is very successful. I hope, I Will be like you."

Siirt Valisi Ahmet Aydın, ABD Başkanı Barack Obama'yı twitterdan takip ettiğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Kendisini twitterdan takip ediyorum. Mesajı ben attım. Kendisini beğeniyle takip ediyorum. Tabii ki hepimizin bildiği, tanıdığı bir isim. Hem aile hayatı, hem iş hayatında başarılı olduğu için kendisini beğendiğimizi, başarılı bulduğumuzu söyledik. 'Keşke biz de sizin gibi olabilsek' dedik. Ben Twitter'ı İstanbul'da kullanmıyordum. Ancak Siirt'e geldiğimden bu yana kullanmaya başladım."



FB(GG/İD)