Siirt Valisi Ahmet Aydın, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Aydınlar İlçesi'ndeki kutlamalara katıldı. Yeni göreve başlayan öğretmenlerin yemin törenini izleyen Vali Aydın, törenin ardından öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, dağa çıkıp PKK'ya katılan çocuklarla ilglii konuştu. Aydın, öğretmenlerin öğrencilerine ayırdığı zaman için öğretmenlere minnettar olduğunu, eğitim için gece gündüz demeden çalışmak gerektiğini belirtti.

DAĞDA BİZE KURŞUN SIKAN ÇOCUK BİZİM EVLADIMIZ

Bir çocuğunun dağa çıkması büyük bir üzüntü ile karşıladıklarını ve bunun vebalinin büyük olduğunu söyleyen Aydın, şöyle dedi:

"Allah korusun bir çocuk dağa çıktığı zaman bunun vebalini yüreğinizde hissetmeniz lazım. O çocuğa ben bir şeyler verseydim, o çocuk dağa çıkmazdı demeniz lazım. Bu konuda bizim de suçumuz var, müdürün de suçu var, öğretmenin de suçu var. Bugün eline silah almış dağda bize kurşun sıkan o çocuk bizim evladımız. Ben ilk geldiğimde de bunu söyledim. hakikaten üzülüyoruz keşke dağa çıkmasa keşke bir şeyler anlatabilsek. Ve inanın ben kaç sefer kaymakamlıkta da yaşadım. Terörist gelmiş teslim olmuş, 'Kaymakam bey, babam bana 5 bin lira para verseydi ben bugün terörist olmazdım' diyen teröristten tutun da, şuna kızmış, öğretmenine kızmış, polise kızmış, jandarmaya kızmış, bir kızgınlıkla beraber dağa çıkmış çok çocuk var maalesef. Çıktıktan sonra da geri dönemiyorlar. Böyle bir sistem içerisindeler. Bu noktada öğretmenlerimize çok büyük görev düşüyor. Biliyorsunuz 'Siirt Okuyor' kampanyamız çok önemli. 7'den 70'e okuyor kampanyası. Çocuklara kitap okutalım, çocukların akılları zihinleri gelişsin. Yani zeki çocuktan, okumuş çocuktan hiçbir zarar gelmez. Düşüncesi ne olursa olsun, sağcı olsun. solcu olsun, yeter ki okusun, her şeyin başı cehalettir."