Siirt kent merkezindeki Gazi İlköğretim Okulu'nda okuyan 2'si kardeş 4 kız öğrencinin çok sayıda kişinin tecavüzüne uğraması ile ilgili tutuklanan o dönemin okul müdür yardımcısı olan Fahrettin Kuzu'nun karar duruşması bugün Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmada hakkında 2 kız kardeşe 'Nitelikli cinsel istismar', diğer 2 kıza ise 'Basit istismar' suçlarından yargılanan Fahrettin Kuzu hazır bulundu.

Kuzu, yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini belirterek, kendisine komplo kurulduğunu iddia etti. Kuzu, "Bana komplo yapılmaktadır. Benim odam 24 saat herkes tarafından kullanılan bir odadır. Benim böyle bir şey yapmam mümkün değildi. Onların bulunduğu sınıf 10 dakika uzaktadır ve benim odama gelmeleri mümkün değildir. Eğer odama gelselerdi. Derslerine giremezlerdi. Benim üzerine bir komplo kurmuşlardır. Ben suçsuzum. Bende cinsel yetersizlik var. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, 4 kız çocuğuna ayrı ayrı istismardan dolayı Kuzu'ya 46 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

KADINLARDAN ALKIŞ

Mahkeme heyeti kararını açıkladıktan sonra duruşmayı izleyen Diyarbakır Kadın Platformu üyesi 11 kadın, Kuzu'ya verilen hapis cezasını alkışlarla kutladı. Salonda alkışmaya kızan mahkeme başkanı, kadın izleyicilerden dışarı çıkmalarını istedi. jandarmaların arasında salondan çıkarılan Fahrettin Kuzu, kadınlara dönerek "İstediğiniz oldu. Sizin yüzünüzden yatıyorum" diye bağırdı.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Siirt Gazi İlköğretim Okulu'nda okuyan 14 yaşındaki H.T, 16 yaşındaki ablası S.T., G.E ve Ş.Y'ye başta okul müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu olmak üzere çok sayıda kişinin cinsel istismarına maruz kaldıkları 2010 yılının nisan ayında ortaya çıkmasıyla skandal patlak vermişti. Aralarında Fahrettin Kuzu ile bakkal, manav, tuhafiyeci ve iki de kamu görevlisinin de bulunduğu 39 sanık hakkında, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Hürriyeti tahdit' suçundan Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılırken, sanıklardan 10'u tutuklanmıştı. Şüpheliler arasında bulunan Okul Müdür Yardımcısı Fahrettin Kuzu, emekliye ayrılarak ortadan kayboldu. Kuzu, 19 ay kaçtıktan sonra geçen Aralık ayında Batman'da yakalanarak getirildiği Siirt'te tutuklanmıştı. Cinsel istismara uğrayan kızların avukatlarının dosyalarının birleştirilme talebi mahkemece reddedilmiş ve Kuzu'nun dosyayı diğer sanıklardan ayrılmıştı.

TUTUKLU VE TUTUKSUZ SANIKLARA CEZA YAĞMIŞTI

Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde 14 Mart günü yapılan yargılamada tutuklu sanıklar Zeki Filik 31 yıl 8 ay, İsmail Toprak 26 yıl 5 ay, Hasan Bulgaz 20 yıl 10 ay, Barış Ekinci 15 yıl 7 ay, Hammet Beşir Ayyıldız 12 yıl 11 ay, Abdulhakim Elçin 12 yıl 6 ay, Bekir Zamur 10 yıl 5 ay, Murat Akkoyun 9 yıl 4.5 ay, Temel Taşçı 7 yıl 6 ay, Sinan Çeken 5 yıl 2.5 ay hapis cezasına çaptırılmıştı.

Aynı mahkeme 2 Mayıs'taki ikinci davada ise, tutuksuz sanıklardan Ömer Zing'e 6 yıl 11 ay 5 gün, Hamza Çelik'e 5 yıl 2 ay 15 gün, Metin Aldemir'e 4 yıl 2 ay, Mahmut Nedim Helvacıoğlu'na 6 yıl 3 ay, İsmail Özer'e 2 yıl 7 ay 7 gün, Ahmet Koçak'a 4 yıl 2 ay, Kahraman Batur'a 4 yıl 2 ay, Mehmet Ali Yılmaz'a 6 yıl 11 ay 10 gün, Abdulgafur Turhan'a 7 yıl 7 ay 20 gün ve Yusuf Kezer'e 10 yıl 5 ay hapis cezası verildi.



TK(GG/AAA)