Siirt'te bugün görülen cinsel istismar davasını izleyen çeşitli kadın sivil toplum örgütü üyesi kadınlar, sanıklara verilen cezaların ardından İHD şubesi önünde biraraya gelerek basın açıklaması yaptı.

Berfin Kadın Danışma Merkezi üyesi Sosyolog Katibe Demir, okuduğu açıklamada, adalete uygun olarak bir kararın çıktığını düşündüklerini söyledi. Demir, "Gazi İlköğretim Okulu'nda yaşanan utanç davası olan tecavüz ve cinsel istismar davasının sanıkları adalete uygun olarak yargılanmıştır. 'Adalet mülkün temelidir' diyen bir hakimin buna uygun olarak vicdanlı bir karar verdiğini düşünüyoruz. Ve kararı doğru buluyoruz. Her ne kadar geç de olsa adaletin yerini bulduğuna inanıyoruz" dedi.

Bu kararın kendileri için adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasi söyleminin ağır bir şekilde vurgulandığı bir hukuk ve sosyal devletin de gerçek tavrını ortaya çıkardığını söyleyen Demir, "Bütün toplumun sağlıklı, güvenli, huzurlu ve insanlarımızın rahat bir şekilde dolaşabileceği sokakların oluşması için herkesin ortak bir şekilde, ortak bir tepki geliştirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için de başta anayasamızda mevcut olan insan hak ihlallerinin çiğnenmemesi ve adil yargılanma biçiminin de sağlanması gerekir" diye konuştu.



TK(GG/AAA)