Siirt'te aralarında İHD, Tabipler Odası'nın da bulunduğu bazı sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Barış Meclisi üyeleri PKK / KCK'lıların cezaevlerinde sürdürdüğü açlık grevlerine dikkat çekmek için Siirt F Tipi Cezaevi önünde toplantı. Aralarında Siirt'in Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da bulunduğu yaklaşık 400 kişi, 'Cezaevlerinde ölüm istemiyoruz' yazılı pankart açtı.

Sivil toplum örgütleri adına yapılan basın açıklamasını okuyan Cumhur Kılıççıoğlu, yaklaşık 700 kişinin sürdürdüğü açlık grevlerinin 55'inci gününe geldiğini söyledi. Kılıççıoğlu şöyle dedi:

"Açlık grevlerinde kritik eşik aşılmış ve her an ölüm haberleri gelebilir. Meşru olan taleplere Hükümetçe bu kadar duyarsız kalınmasının insani, ahlaki ve vicdani bir açıklaması olmaz. Biz sivil toplum örgütleri ve bireyler olarak, büyük toplumsal acıların yeniden yaşanmaması ve toplumsal kırılmaların oluşmaması için sağduyu sahibi tüm kesimleri bu beklentilere cevap olacak adımları acilen ve öncelikli olarak atılması gerektiğine inanmaktayız. Hükümetçe atılacak olan somut adımların hem sorunu çözmeye dönük olması, hem de insan onuruna yaraşır ve kamuoyunun vicdanını yaralamayacak bir tarzda olması biz vicdan sahiplerinin temel talebidir."

YÜRÜYÜŞE GEÇENLERE GAZ BOMBASI

Grup üyeleri 10 dakika boyunca ıslık ve yanlarında getirdikleri düdükleri çalarak oturma eyleminde bulundu. Oturma eyleminin ardından grubun büyük bölümü cezaevin önünden ayrılırken, aralarında kadınların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, cezaevi önündeki cadde üzerinde yürüyüşe geçti. Yürüyen grubun önü önem alan polisler tarafından kesildi. Polis yetkilileri, yürüyüşün yasal olmadığını ve dağılmalarını istediği grup, yürümekte ısrar edince gaz bombası ile müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından grup, bölgeden ayrıldı.



TK(GG/COŞ)