Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başta Siirt Belediyesi olmak üzere bazı ilçe belediyelerine yönelik geçen Ocak ayında 'ihaleye fesat karıştırmak, yolsuzluk ve rüşvet' iddialarıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında, Siirt Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyon Başkanı BDP'li Bayram Kaçar tutuklandı.

Savcı, soruşturma kapsamında bugün Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak ile Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Yekta Bilek'i ifadeye çağırdı. Sadak'ın yaklaşık 30 dakika süren ifadesinin ardından, savcı Yekta Bilek'in ifadesini de aldı. İfadelerin ardından Sadak ve Bilek, tutuklanma talebiyle Siirt Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

'ÇAMUR AT İZİ KALSIN' POLİTİKASI

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesinin ardından adliyedeki baro odasında bekleyen Sadak, gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Sadak, zerre kadar bir suçu olmadığını ve yolsuzluğa bulaşmadığını belirterek, "Çamur at izi kalsın politikası uygulanıyor. Adımın yolsuzlukla anılması için tüm bunlar yapılıyor. Bu soruşturmadan bir şey çıkmayacağına inanıyorum, Haksızlık ve hukuksuzlukla mücadele edeceğiz" dedi.

Sadak ile Bilek'in, nöbetçi mahkemedeki duruşmaları sürüyor.



TK(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLILI)