Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonu'ndaki yarışmaya Vali yardımcısı Ünal Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Milli Eğitim yetkililerii, okul müdürleri, daire amirleri, öğrenci velileri ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra yarışmalara geçildi. Yarışmalar İlköğretim ve Ortaöğretim okulları olmak üzere iki dalda düzenlendi. İlk olarak 10 İlköğretim Okulu öğrencilerinin 'İstiklal Marşını Güzel Okuma' yarışması yapıldı. Ardından da 12 ortaöğretim öğrencisi 'Mehmet Akif Ersoy Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması'nda başarılı olmak için çaba harcadı.

Her iki dalda da şiirler; efektler, müzikler, enstrümantallerle desteklendi. Öğrenciler İstiklal Marşı'nı ve Mehmet Akif Ersoy şiirlerini daha güzel, etkili ve vurgulu okumak için büyük çaba harcadı. Tıklım tıklım dolan salondan gelen alkış ve tezahuratlar eşliğinde süren yarışmada duygulu anlar yaşandı. Öğrencilerin yürekleriyle seslendirdikleri şiirler büyük beğeni topladı. Bu arada şiir okurken bir kelimeyi unuttuğu için hüzünlenen ve ağlayan Mihralibey İlköğretim Okulu öğrencisi Rojin Bağ'ı, Vali yardımcısı Ünal Coşkun teselli etti. Coşkun yarışmayı bir süre, yanına çağırdığı minik Rojin'le izledi. 

İlköğretim Okulu öğrencileri arasındaki “İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma" yarışmasında İsmet Paşa İlköğretim Okulu öğrencisi Seval Sır, birinci ilan edildi. Bu kategorinin ikincisi SAİKO YİBO'dan Sena Fırat, üçüncüsü ise 30 Etik TOKİ'den Esat Yıldız oldu. Mihralibey İlköğretim Okulu öğrencisi Rojin Bağ, kasım Kurşunoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Fatma Beyzercefa, Bayrampaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Eda Aras'a mansiyon verildi.

Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, öğrencilerin tümünü kutladı. Vali yardımcısı Ünal Coşkun da, "Mehmet Akif Ersoy'un en güzel duası olan 'Türk milletine İstiklal Marşı'nı Cenab-ı Allah bir daha yazdırtmasın' diyoruz. İnşallah sonsuza dek, Dünya var oldukça İstiklal Marşı'mız değişmeyecek ve çocuklarımızın bu ruh dünyası değişmeyecek. Hepsini alnından öpüyorum" diye konuştu.  
Ortaöğretim okulları arasında Kız Meslek Lisesi'nden Munise Kuçlu birinci, Cumhuriyet Lisesi'nden Baran Nebioğlu'nun ikinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mücahit Ocak'ın üçüncü oldu. Ticaret Lisesi'nden Funda Gizem Bozkurt ağlamaya başlarken, haksızlığa uğradığını öne sürdü.

 
BA(KS/İD)