Ankara'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çerçevesinde Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen miting, geçen yıllarının aksine bu yıl büyük ilgi gördü, yaklaşık 35 bin kişi katıldı. Ankara Garı'nda toplananlar, taleplerini içeren dövizler taşıyıp, sloganlar atarak Sıhhiye Meydanı'na geldi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi önünde oluşturulan polis noktasından üzerleri aranarak miting alanına giren kalabalık ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bir çok sivil toplum örgütü ile siyasi partilerin destek verdiği kutlamalara her kesimden insanlar yeraldı.

Renkli görüntülere sahne olan kutlamalarda, adlarının okunmadığını ileri süren Halkevleri üyesi bir grup, platformu kısa süreli işgal etti. Görevlilerin uyarısına rağmen, platformdan inmemekte direnen grup ile görevliler arasında arbede yaşandı. Meydanda toplananlar, olayı ıslık ve sloganla protesto etti. Daha sonra grubun adı anons edilirken, gerginlikte sona erdi. Kutlamalara katılan BDP üyesi bir grup, nüfus cüzdanlarını çıkartarak, 'kimliksiz yaşamak istemiyoruz' sloganları attı. Suriye vatandaşı bir grupta kutlamalara katılarak, bayraklarını açıp 'Türkiye-Suriye kardeştir, ABD kaleştir' sloganları attı.

Kutlamalar nedeniyle Ankara'da bir çok yol trafiğe kapandı. Polis, Sıhhiye Meydanı ile çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Bu arada geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl Ankara'daki kutlamalara katılımın oldukça yüksek olduğu görüldü.



Ümit KOZAN- Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA,