Elazığ’dan, Muş ile Van’a giden silahsız askerin bulunduğu konvoya, dün Bingöl'de PKK’lı töreristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlı baldırısında şehit düşen askerlerden 21 yaşındaki sıhhıye er Yusuf Vural’ın, Eskiizmir Semti’nde yaşayan babası İsmet Vural’a acı haber bugün sabah saatlerinde askeri heyet tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen acılı baba fenalaşınca, hastaneye kaldırıldı. Şehidin annesi Şenay Vural ve kız kardeşi Sevgi Vural gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Acemi eğitimini Samsun’da yapıp usta asker olarak Van’ın Çaldıran İlçesi’ne giden Yusuf Vural’ın, askeri birliğinde sıhhıye er olduğu bildirildi.

BİR HAFTALIK İZİN DÖNÜŞÜ ŞEHİT OLDU

Şehit askerin geçen hafta rahatsızlanan arkadaşının yanında refakatçı olarak Ankara GATA’ya gittiği, burada hasta askerin tedavisinin uzaması üzerine izinli olarak İzmir’e gönderildiği öğrenildi. Geçen Pazar günü birliğine teslim olmak üzere yola çıkan Yusuf Vural’ın, dün yola çıkmadan önce babasını aradığı ve yola çıkacaklarını söylediği yakınları tarafından ifade edildi.

ANNEANNEDEN TEPKİ

Evin tek oğlu olan ve sivil yaşamında müzisyenlikle eczacı kalfalığı yapan er Yusuf Vural’ın şehit olduğu haberinin gelmesiyle çok sayıda yakını ve komşuları babasının evine akın etti. Şehit annesi Şenay Vural gözyaşı dökerken, anneaane Sevgi Çelik ise “Gazetecilerin hepsine vebal ediyorum. Söylediklerimi yazın” dedikten sonra, “Torunumu koyun sürer gibi yola çıkarmışlar. Daha üç gün önce polisleri şehit ettiler. Askerler böyle gönderilir mi?” diye tepkisini dile getirdi.

Altı aylık askerken şehit olan Yusuf Vural’ın ailesiyle, aynı olayda şehit düşen İzmirli Şahin Oğuz Kayabaş ile bir süre de yakın sokaklarda oturdukları, ailelerin de birbirlerini tanığı ortaya çıktı.