Fethiye'de şiddete maruz kalmış kadınların yeniden hayata tutunması için hazırlanan meslek edindirme kursu, Fethiye Kadın Sığınma Evi'nde açıldı. Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Fethiye İlçe Müdürlüğü ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kursa, sığınma evinde konuk edilen şiddet mağduru 12 kadın katıldı. Aralık ayı sonuna kadar devam edecek 197 saatlik kursta, kadınlara ev yemekleri konusunda eğitim verilecek.

2 ay sürecek kurs boyunca genel sağlık sigortaları karşılanacak kursiyerler, günlük 20 TL harçlık alacak. Kurs sonunda sertifikasını alan kadınlar istihdama yönelik talepte bulunan iş yerlerine yönlendirilecek. Kadınların istihdam edilmesi sırasında güvenlik ve gizlilik konuları ön planda tutulacak.

'TÜRKİYE'DE BİR İLK'

Fethiye Huzurevi'nde tanıtım toplantısı düzenleyen Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, kursun Türkiye'de ilk kez Fethiye'de açıldığını söyledi. Fethiye Kadın Sığınma Evi'nde kalan kadınların da katıldığı toplantıda bilgi veren Sarıyerli, şiddete maruz kalmış kadınların sosyal yaşama katılması için meslek edindirmenin önemine değindi.

İşsizlere ve özellikle işsiz kadınlara yönelik meslek edindirme kursları açtıklarını kaydeden Sarıyerli, "Bu kapsamda açtığımız son kurs, diğerlerinden farklı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, sığınma evindeki kadınlara yönelik ilk meslek edindirme kursunu Fethiye'de açtık. Ev yemekleri konulu kursa katılan kadınların sosyalleşmeleri, bir türlü rehabilite sürecine giriyor olmaları bizi çok mutlu ediyor. Kursu bitirip sertifikalarını alan kursiyerlere iş bulma konusunda yardımcı olacağız" dedi.