Sigara Bırakma Polikliniği'ne, açıldığı 2008'de 51 kişi başvurdu. 2009'da 231, 2010'da 376 kişinin sigarayı bırakmak için başvurduğu polikliniğe gelenlerin sayısı, Sağlık Bakanlığı'nın sigara bırakma ilaçlarını ücretsiz sağlamasıyla birlikte geçen yıldan itibaren arttı. 2011'de 2 bin 411 kişinin başvurduğu polikliniğe, bu yılın ilk 5 ayında da 847 kişi müracaat etti. Son 1 yıl içinde poliklinikte tedavi görenlerden 865'i ise sigarayı bırakmayı başardı.

Hastane Başhekim Yardımcısı ve Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlusu Dr. Metin Çelikiz, son 1 yılı değerlendirdiklerinde sigarayı bıraktırmada başarı oranlarının yüzde 43 olduğunu söyledi. Dr. Çelikiz, amaçlarının başarı oranını yüzde 70'lere çıkarmak olduğunu ifade etti. Polikliniğe başvuranları motive etmeye çalıştıklarını da anlatan Dr. Çelikiz, şöyle dedi:

"Tedavi için gelenlere, kendi canlarını kurtarırken, bir de can vermeleri için kayısı ve manolya tohumu hediye ediyoruz. Evlerinin bahçelerine veya istedikleri bir yere dikmelerini istiyoruz. Böylece hastalarımız bir taraftan kendi canlarını kurtarırken, bir taraftan da toprağa ektikleri tohumların fide ve ağaç olarak canlanmasını sağlamış oluyorlar."



DS(EE/BT)