Ülke genelinde başlatılan sigara ile mücadele kapsamında oluşturulan İzmir Valiliği İl Tütün Kontrol Kurulu’nda taksilere yönelik uyarı, tepki çekti. Kurul Başkanı Prof.Dr. Oğuz Kılınç’ın içinde sigara içilen taksilerin kanser riski taşıdığını ve buna karşı afişlerle kampanya yürüteceklerini açıklaması üzerine İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık, “Hedef gösterildik. Kapalı alanlarda sigara içilmemesi için biz de her türlü kampanyaya destek veriyoruz ancak bu tür söylemler zarar verici” dedi.

“GENEL ANLAMDA İFADE EDİLSEYDİ ÜZMEZDİ”

Kurul toplantılarına her davet edildiğinde katılarak üstlerine düşen görevi yerine getirdiklerini anlatan Anık, “O toplantılarda elimizi taşımızın altına koyacağımızı söyledik ve yaptık. Biz sürekli telsizimizden anons ederek arkadaşlarımızı uyarıyoruz. Ayrıca yapıştırma etiketler bastırdık. Onların dağıtımını da kısa sürede başlatıyoruz. Bu yanlış İzmir’deki 2 bin 800 taksinin hepsinde mi yapılıyor? Hedef gösterilmesini anlayamıyoruz. Özel aracında, kapalı mekanda da içenler var. Buna karşı hep beraber mücadele etmeliyiz. Biz o yüzden kendi çalışmalarımızı yürüteceğiz ama davet edildiğimiz Kurul toplantılarına katılmayacağız. Genel anlamda ifade edilseydi bizi üzmezdi” diye konuştu. TAKSİCİLER DE ZARAR GÖRÜYOR

Araçta sigara içilmesinden kendi esnafları da zarar gördüğü için hem müşterinin hem de şoförün sağlığı açısından kampanya yürüttüklerini dile getiren Anık, “Bu tür açıklamalar bize ekonomik açıdan zarar veriyor. Kaldı ki bizim esnafımız da sigara içmek için ısrar eden müşteri ile karşı karşıya gelebiliyor. O da o dumanı soluduğu için zarar görüyor. Biz kontrolden kaçmıyoruz ama halk da müşteriler de bilinçlendirilmeli” değerlendirmesini yaptı.



BT(İÖ/AAA)