Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından kaçak yollarla Türkiye'ye sigara soktukları ileri sürülen bir çeteyi takibe aldı. Polis, teknik ve fiziki takip sonucu, çetenin, İran ve Kuzey Irak sınırının yanı sıra deniz yollarını da kullanarak ülkeye kaçak sigaraları soktuğunu belirledi. Polis, bir yıl süren ve adım adım takip ettiği çetenin organizasyonu nasıl yaptığını tespit etti. Kaçakçıların elebaşı olduğu iddiasıyla Cafer Al gözaltına alındı. Cafer Al ile birlikte birlikte M.E.A., İ.A. ve H.A. da yakalandı.

Polis, 500 bin paket gümrük kaçağı sigaraya el koydu. Bu arada, sigara kaçakçılarının ele başı olmakla suçlanan Cafer Al'ın Adana'da 14 yıldan bu yana düzenlenen 46 ayrı operasyonla on binlerce paket kaçak sigarasına el konulduğu ortaya çıktı. Bazen kefaletle serbest kaldığı ortaya çıkan Cafer Al ile birlikte gözaltına alınan 4 kişi, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Geçen yıl da Cafer Al'ın, gemiyle Türkiye'ye sokmaya çalıştığı 1 milyon 500 bin paket sigaraya Antalya açıklarında operasyon düzenlenmişti. Ele geçirilen sigaralar Adana Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde sergilenmişti.



FK(FK/SS)