Nurhak Devlet Hastanesi'nden alınan 1 çocuk babası Salman Polat'ın cenazesi Karaçay Mahallesi'ndeki baba evine son kez getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ardından ilçe meydanına getirilen şehit için düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Nurhak Kaymakamı Eyüp Fırat, Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile 3 bin kişi katıldı.

2 YAŞINDAKİ OĞLU DA TÖRENDE

Tören alanında eşinin tabutuna sarılan Özlem Polat, "Oğlum babasız kaldı. Ne çabuk bizi terk edip gittin. Allah rahmet eylesin, helalleşemedik, hakkını helal et" diye ağıt yaktı. Şehidin annesi Fatma Polat ile kardeşleri de tabuta kapanarak gözyaşı döktü. Şehidin babası Vahap Polat ise oğlunun tabutu karşısında güçlükle ayakta durabildi. Törene getirilen şehidin oğlu 2 yaşındaki Eyüp Kutluk Polat ise olup bitenlerden habersiz töreni izledi.

EŞİNİN ŞAPKASI ELİNDE

İl Müftüsü Muhammet Gevher'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Salman Polat'ın cenazesi meslektaşları tarafından omuzlara alınarak bir süre taşındıktan sonra ambulansa konulup Hüyük Mezarlığı'na götürüldü. Elinden eşinin şapkasını düşürmeyen Özlem Polat ile annesi Fatma Polat da ambulansın içerisinde mezarlığa gitti. Cenazenin mezarlığa girişi sırasında kalabalık, 'Polise uzanan eller kırılsın', 'Şehitler ölmez' sloganları atıldı. Cenaze, mezarlıkta gözyaşlarıyla toprağa verildi.