Yapılan çalışmalarda 3 farklı kaçak sigara şebekesi daha tespit edildi. Birbirleriyle ilişkisi tespit edilemeyen şebekelere bir buçuk yılda 23 ara operasyon düzenlendi. Sınır illerindeki depolardan, kargo yoluyla İstanbul’a kaçak sigara getirten şebekelere yapılan ara operasyonda bol miktarda sigara ve tütün ele geçirildi. Ara operasyonları kaçak sigara yakalama ağırlıklı yapan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son operasyonu ise 2 gün önce gerçekleştirdi. Son operasyon kaçak sigaraların İstanbul’a getirilmesine öncülük eden zanlılara yönelik düzenlendi. 4 ayrı şebekeye yönelik yapılan çalışmada İstanbul’da 14 kişi Adana, Şanlıurfa, Hakkari ve İzmir’de ise 8 zanlı gözaltına alındı.


1.5 YILDA 400 BİN PAKETTEN FAZLA KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ


Şebekelere yönelik 1.5 yıldır devam eden takipli operasyonlarda, 11 milyon 986 bin adet içine tütün doldurulmamış makaron adı verilen fitreli boş sigara, 400 bin 884 paket kaçak sigara, 139 kutu kaçak nargile tütünü, 530 paket kaçak sigara kağıdı ele geçirildi.


OPERASYON SÜRECİ POLİS KAMERASINA YANSIDI


Polisin yaptığı operasyonlar, polis kameralarına da yansırken, görüntülerde, kışın gerçekleştirilen bir baskın da yer alıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü garajından çıkış yapan polislerin, yaptığı baskın ve kartonlardaki sigaraların bulma anları bir konteynerde yapılan aramalar görüntüler arasında yer alıyor.


SİGARALAR MİNİBÜSE TAŞINIRKEN YAPILAN BASKIN DA KAMERALA YANSIDI


Polisin takip ettiği bir sigara deposuna yapılan baskın da polis kameralarına yansıdı. Görüntüde, bir şüphelinin kaçak sigara dolu bir depodan bir minibüse sigara yüklemesi görülüyor. Bir süre zanlıyı takip eden ekipler daha sonra koşarak depoya yöneliyor. Önce sigara taşıyan zanlı yakalanıyor. Daha sonra içeriye giren ekipler depolardaki makaron, ve sigaraları tespit ediyor. Bunun üzerine, çalışanların tamamı aranarak gözaltına alınıyor.


ZANLILAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ


Gözaltına alınan zanlılardan 14’ü İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. İstanbul dışında yakalanan şüpheliler ise bulundukları illerde adliyeye gönderildi.