Olay, 2006 yılı Ağustos ayında, Eğridere Köyü yakınlarında meydana geldi. Vatandaşlar dere yatağında bir erkek cesedini görüp jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma araştırmasında, tabancayla vurularak öldürülen kişinin, inşaat işleri yapan 54 yaşındaki Ramazan Aktaş olduğunu belirledi. Katil ya da katillerin, Aktaş’ın para ve cep telefonunu da aldıklarını saptayan jandarma, soruşturma başlattı.

Olay yerindeki sigara izmaritlerini kriminal incelemeye gönderen jandarma ekipleri, görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda 34 DPH 23 plakalı otomobili de bulmak için harekete geçti. Sahibinin adres bilgilerinden yapılan araştırmaya göre, 38 yaşındaki Yıldız Karabulut’a ait olan otomobilin, olaydan 6 gün sonra kazaya karıştığı, Bornova’daki 3’üncü Sanayi Sitesi’ndeki bir tamirhaneye götürüldüğü belirlendi. Ekiplerin günler süren aramalarının ardından bırakıldığı tamirhanede bulunan otomobilde de inceleme yapıldı ve kül tablasındaki dört sigara izmariti karşılaştırma için alındı.

SİGARA İZMERİTLERİNDEKİ DNALAR TUTTU

Adli Tıp Kurumu’na gönderilen izmaritlerdeki DNA’ların, olay yerinde bulunan izmarittekilerle aynı olduğu saptandı. Katil zanlılarından Yıldız Karabulut, Malatya’da, Aykut Işık Erzincan’da yakalandı. Karabulut’un birlikte yaşadığı ileri sürülen diğer cinayet zanlısı Engin Akkuş ise, Tekirdağ’da yol kontrolü sırasında yakalandı. İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamalar sırasında, Yıldız Karabulut ve Aykut Işık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YARGITAY KARARI BOZDU

2010 yılında sonuçlanan davada, mahkeme heyeti, tutuklu sanık Engin Akkuş’u, 'adam öldürmek'ten müebbbet, 'yağma' suçundan ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıp, diğer iki sanığın beraatine karar verdi. Ölen tarafın avukatı Ahmet Yıldırım Eren, Yıldız Karabulut’a da ceza verilmesi gerektiğini belirterek kararı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, Yıldız Karabulut’a da Karakuş’a verilen cezanın aynısının verilmesinin gerektiğini belirterek, kararı bozdu.

DAVA YENİDEN GÖRÜLDÜ

Bugün, aynı mahkemede, tekrar görülmeye başlanan duruşmaya, tutuklu yargılanan Engin Akkuş, avukatı Hüseyin Durdu ile ölen tarafın avukatı Ahmet Yıldırım Eren katıldı. Sanık Engin Akkuş, suçlamaları reddederek, tahliye ve beraatını istedi. Mahkeme heyeti, sanık Akkuş’u, 'adam öldürmek' suçundan müebbet, 'yağma' suçundan da 10 yıl olmak üzere aynı hapis cezasına çarptırdı.

KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Hakimin kararı açıklamasının ardından söz alan sanık Akkuş, “Ben yapmadım” diyerek isyan edince, Mahkeme Başkanı, “Biz değerlendirdik ve böyle karar verdik. Artık bu aşamadan sonra Yargıtay değerlendirecek. Delillere göre karar verdik” dedi. Akkuş, bunun üzerine “Ortada delil falan yok” diyerek mahkemeye tepki gösterdi. Mahkeme heyeti, yakalanamayan sanık Yıldız Karabulut’un dosyasını ayırırken, sanıklardan Aykut Işık’ın da delil yetersizliğinden beraatini kararlaştırdı.



BK(İÖ/AAA)