İzmir'in Seferihisar İlçesi'nin denizle buluştuğu Sığacık Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğe Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Teos Marina, Ege Açık Deniz Yat Kulübü Teos Divers ve Dive Shack dalış okulları ile Sığacık Su Ürünleri Kooperatifi destek verdi. Etkinliğe Teos Marina'dan 30 tekne, Sığacık Su Ürünleri Kooperatifi'ne bağlı balıkçı tekneleri ile aralarında kadın ve yabancıların da bulunduğu bir dalgıç grubu katıldı. Marinadan denize açılan tekneler, başta Akvaryum ve Azmak olmak üzere çeşitli koylara dağıldı. Burada denizciler aileleriyle birlikte karaya çıkarak kıyı temizliği yaparken, dalgıçlar da deniz dibini temizledi. Çöp poşetlerine ve çuvallara doldurulan atıklar botlarla kıyıdan alınarak teknelere yüklendi. Yaklaşık dört saat süren temizliğin ardından, marinaya dönülerek 50'den fazla çöp poşeti ve çuvala toplanan atıklar Seferihisar Belediyesi'ne teslim edildi.

KLOZET BİLE VAR

Etkinlik sırasında deniz dibinden taşıt lastikleri, metal bir lavabo, bol miktarda bira şişesi ve mangallar çıkarılırken, asıl kirliliğin kıyıda olduğu gözlendi. Özellikle deniz kenarına gelerek piknik yapanların bıraktıkları, sayısız pet şişe, plastik çatal, kaşık, bıçak ve tabaklar, bira kutuları ve rakı şişeleri, kirli bebek bezleri, kullan at mangallar, bidonlar, üç adet klozet, mendiller, naylon torbalar, kırılmış oyuncak parçaları, boş sigara paketleri ve kopuk parmak arası terlikler tek tek toplandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın etkinliği gelecek yıl aynı gün her marinada düzenlemeye hazırlandığı öğrenildi.



FÇ(AÖ/BT)