Doğu ve Güneydoğu illerinden göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı merkez Seyhan İlçesi'nin Dağlıoğlu, Gülbahçe, Barbaros mahallerinde oturan bir grubun, bölgede çok sayıda hırsızlığa karıştığını belirleyen polis, teknik çalışma başlattı. Şüphelilerin, telefon görüşmelerinde kendi aralarında oluşturdukları şifreli konuşmayla, "Bugün askıya' ya da 'Akşam tufaya çıkalım" diye haberleştikleri ortaya çıktı. Yaklaşık bir yıl süren teknik çalışma sonucunda, hızlı hareket edebilmek için motosiklet de çalıp kullanan şebeke elemanlarının, uyuşturucu madde aldıktan sonra 35 hırsızlık olayını gerçekleştirdiği belirlendi.

Teknik çalışmasını tamamlayan polis, geçen salı günü eş zamanlı operasyonla hırsızlık çetesinin 10'u 18 yaşından küçük, 25 elemanını yakaladı. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda ise 18 bilgisayar, çeşitli markalarda 5 kol saati, değişik modellerde 32 cep telefonu, 5 motosiklet, çok sayıda çalıntı nüfus cüzdanı ve tanıtım kartları, 102 ekran televizyon, bir dizüstü bilgisayar, 400 kilo kablo, bilgisayar yazıcıları, 10 koyun ve 3 çelik kapı ele geçirildi.

Hırsızlık Büro Amirliği'nce alınan ifadelerin ardından adliyeye sevk edilen 25 şüpheliden 22'si tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



FK(BK/CK)