Anlaşmayla ilgili olarak bilgi veren Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ateş, Şifa Üniversitesi ve Methodist Hastanesi arasındaki işbirliğinin, öğrencilerin eğitiminde büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Eğitim anlaşması kapsamında Şifa Üniversitesi öğrencilerinin Methodist Hastanesi'ne gözlemci ve rotasyon eğitimine gönderileceğini belirten Doç. Dr. Ateş, "Öğrencilerimizin dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından biri olan Methodist Hastanesi'nin koridorlarında dolaşmaları, oranın havasını solumaları, hocaların oralarda pratiklerini geliştirmeleri bizim için çok önemli. Canlı yayınlarla tıbbi konferanslar düzenlenecek, öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz dünyanın en gelişmiş simülasyon merkezi olan Methodist Teknoloji, Buluş ve Eğitim Enstitüsü'ndeki simülasyon merkezinde kurslara katılabilecekler, iki kampus arasında ziyaret programları düzenlenecek" diye konuştu.

Üniversitelerin eğitim, araştırma ve hizmet gibi görevleri oluduğunu söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz ise "Hizmet konusunda rüştümüzü ispat ettik. Eğitim ve araştırma konusunda da önümüzdeki günlerde güzel şeyler olacak. Tıp fakültelerinin doktor yetiştirmesi için anatomi eğitimi vermesi gerekiyor. Bu konuda en yaygın sorun kadavra sorunu. Biz öncelikle bu sorunu plastrasyon tekniği ile çözdük. Almanya'dan plastrasyon kadavraları getirdik. Tıp eğitimi veren 72 üniversite arasında bu tekniğe sahip tek üniversite biziz ayrıca Türkiye distrübitörü olduk" dedi.

İSTEYEN ABD'YE GİDEBİLECEK

Şifa Üniversitesi ile Amerikan Methodist International arasındaki anlaşma öğrencilerin ABD'de rotasyona gönderilebilmesi, öğretim üyelerinin pratik eğitim için ABD'ye gönderilmeleri, öğretim üyelerinin Methodist Hastanesi'nin kliniklerinde klinik şeflerinin denetiminde aktif çalışması, Methodist Hastanesi'ndeki doktorların Şifa Hastanesi'nde belli ameliyatlara gözlemci olarak katılmaları, Methodist Hastanesi öğretim üyelerinin Şifa Üniversitesi'nde konferanslar vermelerini kapsıyor.

Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ateş, eğitim anlaşması ile birlikte 'Second opinion' (ikinci görüş) adlı uygulamanın da başlayacağını söyleyerek, "Bazı hastalar konulan teşhis konusunda ikinci bir uzman görüşü ister. Bu uygulama ile isteyen hastamızın tetkikleri hakkında ikinci bir görüş sağlamış olacağız. Hastanın tetkik sonuçları iki hastane arasında kurulan geniş bant bağlantı aracılığı ile gönderilecek. Oradaki klinik şefi tetkiklere göre kanaatini bize en geç üç gün içinde bildirecek. Şu an bu hizmeti vermeye başladık. Ayrıca eğer hastamız talep ederse tedavi için ABD'ye gidebilecek ya da ABD'den doktor getirtebilecek" diye konuştu.



TG(AÖ/SS)