Side Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin son gününde, Side Festival Orkestrası Side Antik Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Konseri yerli ve yabancı çok sayıda sanatsever izledi. Grammy ödüllü şef Krzysztof Penderecki yönetimindeki Side Orkestrası, konserine besteci İlyas Mirzayev'in Side için özel olarak bestelediği 'Side Rapsodisi'ni seslendirerek başladı. Orkestraya, ödüllü keman sanatçısı Alena Baeva da eşlik etti. İki bölümden oluşan konser sonunda sanatseverler orkestrayı ayakta alkışladı.

Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, bu yıl festivalde ilklere imza attıklarını kaydetti. Türkiye'de ilk defa bir festivalin orkestrasını oluşturduklarını ve kapanış konserini bu orkestranın verdiğini belirten Buharalı, festival kapsamında 25 Ağustos'tan bu yana 13 ayrı etkinlik yaptıklarını, ulusal ve uluslararası birçok orkestra ile sanatçıyı ağırladıklarını vurguladı.

Side Belediye Başkanı Ak Partili Abdülkadir Uçar ise Türkiye'de marka haline gelen festivalleri ayakta tutmak için çok gayret sarf ettiklerini kaydetti. Side'nin artık festivalle özdeşleştiğini, Side Festivali'nin Türkiye'de ve dünyada markalaştığını vurgulayan Başkan Uçar, "Bir kentte kültür ve sanat festivali düzenlemek çok önemli bir iş. 12 yıl önce başlatılan etkinliğin bugün aynı coşku ve heyecanla devam etmesi bizim için büyük bir onur" dedi.



KA(HA/CK)