Yangın, saat 14.30 sıralarında Side Beldesi Kemer Mahallesi'nde hizmet veren 4 katlı Beyazsaray Otel'in çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Kısa sürede alevler bütün katı ve çatıyı sararken, yangını fark eden otel personeli, 3 yıldızlı 120 yatak kapasiteli oteldeki 50'ye yakın yerli tatilciyi tahliye etti.

Yangına, Manavgat Belediyesi ile Side, Evrenseki, Sarılar, Çolaklı, Gündoğdu ve Ilıca belde belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 1 arazöz müdahale etti. Söndürme çalışmaları sırasında emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de hazır bekletildi. İtfaiyenin yoğun çabası sonucu alt katlara sıçraması engellenen yangın, 2 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü.

Süleyman Coşar'a ait olduğu kaydedilen otelde, büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Olay yerine gelen Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, Süleyman Coşar'a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Soğutma çalışmaları yapan ekipler, yangının çıkış nedenini araştırıyor.

ÖNCE AĞAÇLAR VE OTLAR YANDI

Yangının çatı katında başladığını belirten Süleyman Coşar, çıkış nedenini henüz bilemediklerini söyledi. Yangın öncesinde otelin yanından geçen yol kenarındaki palmiye ağacı ve çevresindeki kuru otların tutuştuğunu kaydeden Coşar, "Biz bu yangını söndürmeye çalışırken bir anda otelin çatısından alevler yükseldi. Otelde genelde yerli müşteri kalıyor. Ramazan ayı olması nedeniyle az sayıda müşteri vardı. Onları da kısa sürede tahliye ettik. Ölen ya da yaralanan kimse yok" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Namık Bozer ise bölgedeki ağaçların üzerinden geçen elektrik tellerinin sık sık yangına neden olduğunu, bu yangının da tellerin ağaçlara temas etmesi sonucu çıktığını ileri sürdü.



KA(HA/ESM)