Kavaklıdere'ye bağlı Nebiler Köyü'nde yaşayan Dilber G., dün kahvaltıda kardeşi Murat G. (21) ile tartıştı. Tartışmanın uzaması üzerine Murat G., iddiaya göre ablasını tekme, tokat dövdü. Bu sırada yanlarına gelen baba Münir G. (61) de, "Sen kardeşine nasıl karşılık verirsin ? Defol git" diye bağırıp, Dilber G.'yi darp etti. Kardeşi ve babası tarafından dövüldüğü belirtilen genç kız, evden kaçtı. Dilber G.'nin gece eve dönmemesi üzerine ailesi, bugün sabah saatlerinde durumu Kavaklıdere İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi.

BAYGIN VE DONMUŞ ÜZEREYKEN BULUNDU

Kavaklıdere Orman İşletme Müdürlüğü ile irtibata geçen jandarma, eksi 10 dereceyi bulan karlı ve soğuk havaya rağmen bölgede arama-kurtarma çalışması başlattı. Dilber G., saat 10.00 sıralarında Nebiler Köyü'ne 3 kilometre mesafedeki Kazanoluk Mevkisi'nde yerde yarı baygın vaziyette, donmak üzereyken bulundu. Geceyi, dağdaki boş bir çoban kulübesinde geçirdiği belirlenen genç kız, askerlerin verdiği parka ve eldiveni giyip, battaniyeye sarılarak ısınmaya çalıştı.

3 KİLOMETRE YÜRÜDÜ

Bir süre sonra kendine gelen Dilber G., 3 kilometrelik bir yürüyüşün ardından İlçe Orman İşletme Müdürlüğü Ekip Binası'na getirildi. Burada hazır bekletilen ambulansta ilk müdahalesi yapılan D.G., Kavaklıdere Devlet Hastanesi'ne götürülerek, tedaviye alındı.

BABASI VE KARDEŞİNİN İFADESİ ALINDI

Tedavisinin ardından ifadesine başvurulan Dilber G.'nin kardeşi ve babasının kendisini dövmesi üzerine gururunun kırıldığını ve korktuğunu, bu nedenle kaçtığını söyledi. Bunun üzerine jandarma baba Münir G. ve oğlu Murat G.'yi gözaltına aldı. Baba-oğul, jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.