Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Yiğitler Köyü’ndeki Kurşak Çayı'nın taşması nedeniyle, bölgede çok sayıda kişi, odun kömürü işletmesi, hayvan barınağı ve araçlarınının içinde mahsur kaldı.

Bayramiç’te aşırı yağışların ardından taşan Kurşak Çayı, bölgeyi sular altında bıraktı. Yiğitler Köyü’nün yakınlarında mangal kömürü üreten bir işletmede sel sularından etkilendi. İşçiler, 65 yaşındaki Mahmut Demir ve 63 yaşındaki Ali Mermer işyerinde mahsur kaldı. Sulara kapılmaktan ağaca çıkarak kurtulmayı başardıktan sonra cep telefonu ile yardım isteyen işçilerin imdadına İl Acil ve Afet Durum Müdürlüğü ekipleri yetişti. Ekipler, bir bölgeye kadar şişme botla ilerledi. Daha sonra ipler vasıtasıyla işçilerin yanına ulaşabildi. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu Mahmut Demir ve Ali Mermer kurtarıldı. Çalışmaları izleyen işçilerin ailesi ve yakınları zaman zaman fenalık geçirdi.

Bayramiç Kaymakamı Osman Yenidoğan da kurtarma çalışmalarını izledi. Yenidoğan, Doğancı Köyü altındaki bir hayvan barınağında mahsur kalan 3 kişinin ağaçların üzerinde kurtarılmayı beklediğini söyledi. Ayrıca Ahmetçeli Köyü’nde de Kurşak Çayı’ndan taşan suların sürüklediği 1 otomobilde de 2 kişiden yardım çağrısı aldıklarını belirten Kaymakam Yenidoğan, sağanak yağışın etkili devam etmesi nedeniyle kurtarma çalışmalarının güçlükle yapılabildiğini söyledi.

Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ(Çanakkale),



FD(İÖ/İD)