İşsiz olan Salih Ölmez, 15 gün önce eşi Emine Ölmez ile tartıştı. Tartışmanın ardından eşi tarafından dövülen Emine Ölmez, evi terk ederek Kütahya'nın Emet ilçesinde oturan anne ve babasının yanına gitti. Salih Ölmez de çocukları 9 yaşındaki Mustafa, 7 yaşındaki İsmail ve 4 yaşındaki Efe Bedir'i annelerinin yanına götürdü.

Yaklaşık 2 yıl önce Uşak'ta inşaatta çalışırken 4 metre yükseklikten düşüp yaralandığını, belinde 4 platin olduğunu ve ağır işlerde çalışamadığı için işsiz kaldığını anlatan Salih Ölmez kayınvaldesi Şerife Ö.'nün çocuklarına şiddet uyguladığını öne sürdü. Çocuklarının devlet korumasına alınıp yetiştirme yurdunda kalmasını isteyen Salih Ölmez şöyle konuştu:

“Geçirdiğim iş kazası sonucu yüzde 36 iş göremezlik raporu aldım. Şu an işsizim. Çocuklarıma yiyecek, içecek ve kıyafet alma zorluğu çekiyorum. Bunun sonucunda evde huzursuzluklar başladı. Eşimle kavga ettim. Sinirlendim ve bir ara eşimi dövdüm. Kadına el kaldırmak ve onu dövmek suç, ancak benim ki de can. Artık dayanacak halim kalmamış ve sinir hastası olmuştum. Eşim Emine 15 gün önce evini ve çocuklarını terk edip Emet ilçesinde oturan anne ve babasının evine gitti. Tek başıma çocuklarıma bakamayacağım için öbür gün çocukları gidip annesine teslim ettim. Ancak çocuklarımın kayınvalidem Şerife Ö.'den şiddet gördüğünü, eşim bir ara bana söylemişti. Hatta çocuklarım telefonda anneannelerinin kendilerini dövdüğünü söyledi. Çocuklarımın orada sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Ayrıca eşim de çocukları istemediğini ve onlara bakmayacağını söylüyor. Çocuklarımın ve eşimin eve dönmesini istiyorum. Ancak eşim daha önce kendisini dövdüğüm için eve dönmek istemiyor. Eşim evine dönmeyecekse de şiddet gören çocuklarımın devlet tarafından koruma altına alınmasını istiyorum."


EK(EK/AAA)(FOTOĞRAF)