İzmir'in Yeşilyurt Semti 9818 Sokak'ta geçen yıl 20 Aralık'ta meydana gelen olayda, iki çocuk annesi Irmak Zorlu'nun yanağı, 11 yıl evli kaldıktan sonra yaklaşık 1.5 yıl önce boşandığı ve tekrar bir araya gelme teklifini geri çevirdiği 40 yaşındaki Esat Karakoç tarafından kesici bir aletle kesildi. Yanağında 13 santimlik kesik oluşan Zorlu, kaldırıldığı hastanedeki tedavis sonrası taburcu edilirken, polis tanafından gözaltına alınan eski eş  sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Kadına yönelik şiddetin örneklerinden biri olan Irmak Zorlu'ya olaydan sonra sahip çıkan yetkililer, maaş bağladı. Kendisine bağlanan 800 TL'lik maaşla öğrenim gören iki çocuğunu büyütmeye çalışan Zorlu, maddi gücü olmadığı için yara izi kalan yüzüne estetik yaptıramadı.

'AYNAYA BAKINCA O ANI YAŞIYORUM'

Irmak Zorlu, hikayesinin basına yansıması üzerine yaşadıklarını anlatması için İstanbul'daki bir televizyon programından teklif geldiğini söyledi. Herhangi bir maddi beklentisi olmadan programa katıldığını dile getiren Irmak Zorlu şunları anlattı:

"Canlı yayında hikayemi anlattım, Herkes acıma ortak oldu. Sonra bana süpriz yapıp, 'yüzüne estetik yaptıracağız' dediler. Günü için de 5 Mart dediler. İki gün önce kanalı aradım. Bana programın yayından kaldırıldığını söylediler. Bu nedenle de estetik operasyonun yapılamayacağını belirttiler. Ben onlardan hiçbir şey talep etmedim. Onlar bana söz verdiler. Ben her aynaya baktığımda sanki o anı yaşıyormuş gibi korkuyorum. Gururumu kırdılar, hayallerim yıkıldı. Bu tarz programlara katılanlar dikkat etsinler. Fazla güvenmesinler. Sonra benim gibi üzülürler. Benim onurum kırıldı, onların onuru kırılmasın."

KÖ(AÖ/COŞ)