Çağlayan Köyü'nde Hanım-Kasım Levent çiftinin 8 çocuğundan biri olan Melek, 16 yaşında Hamur'da çobanlık yapan Ferdi Karaaslan ile görücü usulu ile evlendi. Kale Mahallesinde oturan Ferdi Karaaslan iddiaya göre, eşine sürekli şiddet uyguladı. İddiaya göre, sokakta doğurduğu ilk çocuğunun ölmesi üzerine bunalıma giren Melek Karaaslan, 2 çocuk verdiği eşi tarafından tamamen dışlandı. Babası Kasım Levent, bir kaç kez kızını alarak oturdukları Çağlayan Köyü'ne götürdü, ama aile büyükleri 'namus meselesi' diyerek genç kadının kocasının evine yolladı.

İstanbul'da çalışan ağabeyi Reis Levent'in Hamur'a gelmesi ve kız kardeşi Melek'i görmek istemesi üzerine ürkütücü şiddet olayı ortaya çıktı. Önce düğüne gittiği belirtilen Melek'in tuvaletteki halini gören kardeşi, durumu babasına bildirdi. Bunun üzerine Kasım Levent, damat Ferdi Karaaslan ve ailesinden kızına şiddet gösterdiği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Ayrıca polislerle birlikte giden Kasım Levent, kızını alarak Ağrı Devlet Hastanesine götürdü.

'Öldüremedikleri için ölüme terk etmişler' denilen ve 30 kiloya düşen, ruh sağlığını kaybeden, tuvaletini tutamayan Melek Karaaslan için valilik, Sağlık ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girdi. Ağrı Devlet Hastanesinden geçtiğimiz cuma günü ambulansla Erzurum'a götürülen Karaaslan, buradan da ambulans uçakla Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tutulan Melek Karaaslan, geçtiğimiz çarşamba günü saat 15.00'te yaşama veda etti. Genç kadının köyünde toprağa verileceği bildirildi.



DHA(KS/RT)