Yatağan İlçesi’ne bağlı Elmacık Köyü’ndeki tek odalı evde köylülerin desteğiyle yaşam mücadelesi veren işitme ve konuşma engelli üç çocuk annesi 5 aylık hamile M.K.’nın dramını köylülerin jandarmaya yaptığı ihbar ortaya çıkarttı. Köydeki eve gelen jandarma, sefalet içinde yaşayan sol kolu felçli kadın ve çocuklarıyla karşılaştı. Bir mermer firmasında işçi olarak çalışan kocası S.K.’dan çocuklarının gözü önünde uzun süredir şiddet gördüğü belirtilen talihsiz kadın, jandarma tarafından sağlık kontrolü için Yatağan Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Çocukları S. (6), O. (6) ve O.'yu (8)) biran olsun yanından ayırmayan M.K., sağlık kontrolünün ardından Muğla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı kadın sığınma evine yerleştirildi.

KÜÇÜK KIZ ŞİDDETİ ANLATTI

Yaşıtları oyuncak bebeklerle oynarken babasının uyguladığı şiddete tanıklık eden minik S.K., “Babam her zaman eve alkollü geliyor annemi dövüyordu. Annemin kolu ağrıdığı için hastaneye geldik. Babam ağabeylerimi içki almaları için bakkala gönderiyordu. Bizim canımız bir şey isterse babam aldırmazdı ve “Param yok' diye bağırırdı” dedi.

ÖFKELİ KOCA GÖZALTINDA

Kazandığı parayla ailesinin ihtiyacını karşılamayıp alkol aldığı öne sürülen öfkeli koca S.K., jandarma tarafından çalıştığı işyerinde gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.K.’nın daha sonra kaymakalığın talimatıyla Toplum Sağlığı Merkezi’ne gönderileceği ardından da Ankara Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi’ne (AMATEM) yatırılacağı bildirildi.



CY(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)



---------

M.K. (Meryem Küçük)

S.K. (Salih Küçük)

S. (Selinay)

O. (Oğuz) (6)

O. (Orçun)