Antalya'da hava sıcaklığı ve nem oranının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde, yüksek ve serin iklim hayvanları başta olmak üzere birçok tür, hayvanat bahçesi yetkililerinin gözetimi altında tutuluyor. Hemen hemen her barınağa yapılan yağmurlama sistemi, öğle saatlerinde otomatik olarak devreye girerek hayvanların üzerine su püskürtüyor. Sıcaktan bunalan hayvanat bahçesi sakinleri, suyun altında serinliyor.

Sıcak havalar nedeniyle hayvanların beslenmelerinde değişiklik yapan hayvanat bahçesi yönetimi, hayvanlara buzlu meyve yediriyor. Ayı, yak, lama gibi otçul hayvanlara içerisinde elma, şeftali, erik, armut gibi meyve dilimlerinin bulunduğu buzlu meyve kalıpları veriliyor. Buzlu meyveleri afiyetle yiyen hayvanlar, beslenmenin ardından bir ağaç gölgesi bularak öğle uykusuna yatıyor. At, deve ve midilliler ise buzlu karpuzla besleniyor. Bakıcılar, küçük dilimler halinde kestikleri ve dondurdukları karpuzları öğle menüsüne koyuyor. Sıcaklığa dayanıklılığıyla bilinen develer, buzlu karpuzlara bayılıyor. Midilliler de buzlu karpuzları yedikten sonra gölgede dinleniyor.

Antalya Hayvanat Bahçesi Sorumlusu Veteriner Hekim Aygül Arsun, hayvanların beslemesini yakından takip ediyor. Arsun, fıskiye ile serinletilen hayvanların, buzlu meyve ile beslenerek sıcağın yarattığı olumsuz psikolojik etkiden uzaklaştırıldığını ve rahatlatıldığını söyledi.