. Sıcak havalarda dolup taşan sahil kenarları ve plajların daha önceki günlere göre daha tenha olması dikkati çekti. Bakırköy Menekşe plajı ve Sirkeci’ye kadar uzanan sahil kenarlarına gelen az sayıda vatandaş, denize girerek serinlerken bazıları ise ağaçların altında güneşten korunmaya çalıştı. Hafta içinde bile vatandaşların yürüyüş ve piknik yapmak için akın ettiği Samatya sahilinde ise bisiklete binen ve yürüyüş yapan birkaç kişiden başka kimse yoktu.


Boğaz’da Emirgan Sahili’nde ise, çoğunluğu çocuklardan oluşan bir grup denizin keyfini doyasıya çıkardı. Çocuklar kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına, denize çeşitli  şekillerde atlayarak poz verdi. Bazı vatandaşlar da küçük çocuklarını yanlarına alarak boğazın keyfini çıkarmaya çalıştı.  Bu arada Emirgan Parkı’nda çalışan bir işçi ise aşırı sıcak ve oruca rağmen evine ekmek parası götürme derdindeydi. Denize girmekten sıkılan bir vatandaş ise pet şişe içindeki suyu başından aşağı boşaltarak serinledi.


Emirgan’da Yılmaz Kara (19) “Hava çok sıcak, yüzerek serinliyoruz" derken Emekli Ahmet Ayık (68) de,  “Boğaz  evime yakın, sık sık buraya geliyorum. Serinliyoruz” dedi.


Çocukları Batuhan (12) ve Begüm’ü (8) alarak serinlemeye gelen Eyüp Türkoğlu ise, “Ailecek geldik yüzüyor, serinliyoruz" dedi. 22 aylık bebeği Malik ile sahil kenarına gelen Rekai Kaynak (29) ise, “Eşim Hollandalı. Kendisi 10 günlüğüne memleketine gitti. Kızım bende. Biraz alerjisi var ben de iyi gelir, diye buraya getirdim.” dedi.


Yaklaşık bir aydır Emirgan Parkı’ndaki yenileme çalışmalarında görev yapan işçilerden Abdurrahman Bıçkın (34) ise, “Sabah 05.00’de çalışmalara başlıyoruz. Günlük yevmiye ile çalışıyorum. Oruçluyum. Hava çok sıcak nem de var ama yapacak bir şey yok. Çocuklarım var, evime ekmek götürmek zorundayım.” dedi.