Çocukların vücudunda su kaybı daha hızlı gerçekleştiği için sıcak havanın onları daha büyük oranda etkilediğini belirten Başhekim Dr. Ramazan Canural, çocukların sıcak havalarda korunmasının önemli olduğunu söyledi. Canural, güneş yanıkları, güneş çarpması, burun kanamaları ve besin zehirlenmelerinin yaz aylarında çocuklarda en sık görülen hastalıklar arasında sayıldığını belirtti. Başhekim Canural, şöyle devam etti:

"Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bu hastalıkların önüne aslında ailelerin alabilecekleri basit önlemlerle geçilebilir. Bebeklere ve çocuklara güneşten koruyucu krem sürmek, açık alanlarda uzun kollu, ince giysiler giydirmek, şapka takmak, tükettikleri gıdaların taze olmasına dikkat etmek alınabilecek basit önlemler arasında yer alıyor."

Başhekim Canural, burun kanamalarının sıcağın ve güneşin etkisiyle ortaya çıkabildiğini, ayrıca burnuyla oynamaya bağlı olarak da oluşabileceğini, güneşe ve sıcağa bağlı burun kanamalarında acil müdahale olarak soğuk su kompresiyle burnu yıkamak gerektiğini belirtti.

Genellikle burnu kanayan çocuklara kafasını geri atmasının söylendiğini anlatan Başhekim Canural, "Bu yanlış. Aksine, burnu kanayan çocuk kafasını öne doğru eğmeli. Burun kanatlarına mekanik baskı uygulamak gerekir. Eğer durmayan bir kanamaysa, mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalı" diye konuştu.



RÇ(İÖ/SS)