Hava sıcaklığının 34, deniz suyu sıcaklığının 26 derece ölçüldüğü Kemer'de tatilciler, hafta sonu plajları doldurdu. Ayışığı Plajı'ndaki çok sayıda tatilci, sıcak hava ve güneşin tadını çıkardı. Bazı tatilciler denize girip yüzerken, bazıları sonbahar güneşinde bronzlaşmayı tercih etti. Özellikle Norveç, Rusya ve İngiltere'den gelen turistler, sonbahar güneşinde uzun süre deniz keyfi yaptı.

DOLULUK EKİM AYI ORTASINA KADAR DEVAM EDECEK

Sıcak hava tatilciler kadar turizmcileri de sevindirdi. Ramazan ayı nedeniyle tatilci sayısındaki düşüşten dolayı sıkıntı çeken turizimciler, sonbahar rezervasyonlarıyla sevindi. Eylül ayının yüzde 100 doluluk oranıyla kapatıldığını belirten Kemer Tanıtım Vakfı Başkanı Mustafa Çalık, sezon başındaki açığın kapandığına dikkati çekti.

Temmuz ve ağustos aylarında havaların aşırı sıcak olmasından dolayı pek çok kişinin tatilini eylül ayına ötelediğini kaydeden Başkan Çalık, "Uygun hava koşulları bölgemizi cazip kıldı. Otel fiyatlarının yaz dönemine göre daha ucuz olması ve çevre ülkelerde yaşanan iç karışıklık, tatilcileri bize yöneltti. Bu yüz güldüren doluluk 15 Ekim'e kadar sürecek. Bu da turizmci açısından açığı kapatmak için büyük şans" dedi.



SY(HA/İD)