İSTANBUL,  SHAMAN Dans Tiyatrosu’nun yeni projesi “İstanbul”un galası, 18 Aralık'ta, saat 21.00’de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)  ev sahipliğinde Most Prodüksiyon işbirliği ile gerçekleştirilecek olan gösterinin geliri ile ilköğretim çağındaki 10 bin çocuğun eğitimine destek sağlanacak.


Shaman Dans Tiyatrosu’nun dünyaca ünlü birçok koreografla işbirliği yaparak hazırladığı “İstanbul” eseri, her köşesi şaşırtıcı bir sentez ve görsel bir şöleni andıran İstanbul’un eşsiz kültürel mirası, tarihi birikimi ve çeşitliliğini dans diliyle sahneye taşırken, bu kenti var eden mekânlar ve simgelerin altını çiziyor.


Uzun bir aranın ardından sahnelere dönen Türk balesinin önemli başdansçılarından Sibel Sürel’in İstanbul’u simgelediği gösteride, ünlü oyuncu Sanem Çelik de 17 yıl aradan sonra yeniden dans ediyor. Klasik Bale eğitimi almış olan Çelik, gösterinin Topkapı Sarayı sahnesinde sultan, Selimiye Kışlası’nda Florence Nightingale ve bir başka sahnede ise, İstanbul’un simgesi olan martıyı canlandırıyor.


Sürprizlerle dolu gösterinin bir başka önemli ismi ise, Maurice Béjart Bale Topluluğu’nun eski başdansçısı ve Carlos Saura’nın unutulmaz Iberia filminde danslarıyla adından söz ettiren Patrick De Bana. De Bana, “İstanbul” gösterisindeki koreografilerini hazırlamak için 2009’dan bu yana Shaman Dans Tiyatrosu ekibiyle İstanbul ve Türk dansları üzerine araştırmalar ve çalışmalar yapıyor. “İstanbul” gösterisinde, Boğaz, Haydarpaşa, Martı ve Şair, İstanbul Aşkı bölümlerinin koreografisini gerçekleştiren Patrick De Bana, gösterinin bir bölümünde de dans edecek. 11 Aralık’ta Bolşoy Balesi’nde sahne alacak olan Patrick De Bana, 18 Aralık’ta da İstanbul gösterisinde Lütfi Kırdar’da seyirci karşısına çıkacak.


236 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞTI


Murat Uygun’un yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği gösteride, müzikleri Oğuzhan Balcı, koreografileri ise Çiğdem Tezcür, Ersin Aycan, Patrick De Bana, Selçuk Borak ve Yıldız Çankaya gerçekleştirdi. Kostüm tasarımını Serdar Başbuğ’un yaptığı gösterinin Martı ve Şair bölümünün kostümlerini ise Bahar Korçan tasarladı. Çalışmaları 2010 yılında başlayan, 40 profesyonel dansçının 3 yıl boyunca prova yaptığı 90 dakikalık gösterinin üretiminde, toplamda 236 kişilik bir ekip çalıştı. Senfonik türde bestelenen ve düzenlenen müziklerin stüdyo kayıtlarında 160 müzisyen bulundu. Video filmleri ve sualtı çekimleri 6 kişilik bir ekip tarafından 2 ayda tamamlandı.


Çocukların mutluluğu ve geleceğe umutla bakmaları hedefiyle Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ev sahipliğinde organize edilen Shaman Dans Tiyatrosu’nun “İstanbul” gösterisinin biletleri Biletix’te satışa sunuldu.


 (FOTOĞRAF)