Kişisel Gelişim Uzmanı Volkan Akdeniz, kurumun toplantı salonunda haftanın belirli günleri verilen otojenik eğitimin diğer işlevlerinin yanı sıra konsantrasyon azlığı ve bozukluğu, uykusuzluk, dinlenememe ve iç huzursuzluğu giderebilmekle birlikte zihinsel, bedensel yeteneklerin geliştirilmesinde etkili olduğunu söyledi.

Strese karşı oldukça verimli bir yöntem olduğunu söyleyen Akdeniz konuşmasına söyle devam etti:

"Yaşamımızı engelleyici negatif düşüncelerin pozitif olarak değiştirilmesinde, olaylara ve yaşananlara sınır koymanın ötesinde kendi özgüvenimizi artırarak sorunlarla baş edilebileceğini göstermektedir. Sınav ve doğum öncesi hazırlıklarda ve her türlü strese karşı oldukça elverişli bir yöntemdir. Otonom sinir sistemi üzerinden bedeni kontrollu olarak gevşetme, kişinin ruhunu, psikolojisini rahatlatma metodudur. Adeta kişinin kendi kendini uyur konuma getirmesidir. Ama bu konum bir uyuma hali olmayıp, bilakis gevşemiş olan bedende bilincin açık olma halidir. Otojenik Eğitim, doktor veya ilaç tedavisi yerine geçmez; ama bundan bağımsız olarak tüm tedavi ve terapilerin yanında destekleyici olarak uygulanabilir. Bilinçli ve kararlı uygulandığı takdirde de ömür boyu psikolojik hijyen sağlar."

SGK Sakarya İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, ise stresin ruh ve beden sağlığına zararlı olduğunu söyleyerek, "Hepimizin iş ve özel hayatlarımızdan kaynaklanan stresimiz olabiliyor. Bu stres zamanla hastalık ve öfkeye dönüşmemeli. SGK gibi tüm halka hizmet veren yoğunluk yaşanan bir kurumda personelin daha kontrollü ve güler yüzlü olması gerekmektedir. Personelimizin verimliliğinin düşmemesi için ruh ve beden sağlıklarını korurken, kişisel gelişimlerini arttırmanın bu eğitimlerle olacağını inanıyoruz" dedi. 

Gevşeme eğitimine katılan SGK çalışanlarına el kol ve vucut eğzersizleri yaptırılıyor. Bu kapsamda SGK Sakarya İl Müdürlüğü'nde çalışan yaklaşık 100 personele egitim verilecek.



ZT(MB/AAA)