Ev hanını, 2 çocuk annesi 31 yaşındaki Aylin Alp geçtiğimiz günlerde Hocazade Camii önünde seyar Milli Piyangocu Lokman Altundiş’den kazı kazan bileti aldı. Bileti kazıyan Alp 20 TL çıktığını sanıp parasını istedi. O sırada diğer müşterileriyle ilgilenen Altundiş tam parayı verecekken, bilete 20 değil 20 bin TL çıktığını farkedip Aylin Alp’i uyardı. Büyük sevinç yaşayan Alp teşekkür ederek ayrıldı. Alp bununla da yetinmeyip, Milli Piyango Satıcıları Derneği’ne yazı göndererek üyelerinin bu davranışı nedeniyle teşekkür etti.

İZMİR ESNAF BİRLİĞİ'NDEN ÖDÜL

İzmir Esnaf Birliği de tarafları biraraya getirip bir teşekkür töreni düzenledi. Çocukları Berensoy (7) ve Batuhan (11) ile törene gelen Aylin Alp şunları anlattı:

"Çocuklarımla alışverişe çıktım. Şansımı denemek için kazı kazan aldım. Bileti kazıdıktan sonra 20 bin TL’yi dalgınlakla 20 TL ikramiye olarak gördüm ve Piyango bayiine 'bana 20 TL çıktı' dedim. O an başı çok kalabalıktı, benim gibi başkaları da sansını deniyordu. Fakat kendisi bana 20 TL değil 20 bin TL ikramiye kazandığımı söyledi. Şaka yapıyor sandım, inanmak istemedim. Fakat kazı kazan biletine dikkatli bakınca üzerinde 20 bin TL rakamını gördüm. 20 TL’yi alıp gidebilirdim. Fakat Lokman amca dürüst davrandı. Bu devirde böyle böyle insan az bulunur."

20 YILDIR MİLLİ PİYANGO SATIYOR

Talihli kadının çocuklarının törende elini öpmesinin kendisi için en büyük ödül olduğunu söyleyen Lokman Altundiş, 900 TL emekli maaşı aldığını, 20 yıldır da Milli Piyango seyyar bayiliği yaptığını söyledi. Altundiş, "Hayatta dürüstlüğümden hiç ödün vermedim. O an başım çok kalabalıktı. Ben de dikkat etmeyebilirdim. 20 bin TL’lik ikramiyeyi fark ettim ve hak edene teslim ettiğim için çok mutluyum. Fakat müşteri önce inanmak istemedi, şaka yapıyorum sandı" dedi.

İzmir Esnaf Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Lokman Altundiş’e bir cumhuriyet altını ve teşekkür plaketi verdi.



MO(İÖ/COŞ)