SP Zonguldak İl Başkanlığı ile Anadolu Gençlik Derneği Zonguldak Şubesi, Necmettin Erbakan'ın ölümünün 1'inci yıl dönümü nedeniyle dün akşam anma programı düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki programda İstiklal Marşı'nın ardından Kuran okundu. İlahilerin okunduğu gecede Erbakan'ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Programın son bölümünde Adalet eski Bakanı Şevket Kazan, 'Dava Adamı Erbakan' konulu bir konferans verdi.

Kazan, 18 Haziran 1973'te Kocaeli'de tanıştığını Necmettin Erbakan ile ölümünden 2 gün öncesine kadar beraberliklerinin hiç ayrılığa dönüşmediğini söyledi. Kazan, "Cezaevine beraber gittik, beraber milletvekili olduk, beraber yasaklandık. Onun başına ne geldiyse bizim başımızı da aynı şeyler geldi. Şunu da içim sızlayarak söylemek istiyorum; ayrıldığımız günden bu yana onsuzluğa alışamadım. Ülkesi için partisi için nasıl son nefesine kadar mücadele ettiyse, inşallah cenabı hak onun gibi aynı çabayı, aynı gayreti göstermeyi bize nasip eder" dedi.

Konuşması sırasında gözleri dolan Şevket Kazan, Necmettin Erbakan'ın bilinmeyen yönlerini de anlattı. Kazan, şöyle konuştu:

"Erbakan hocamızın en büyük özelliği her işe 'besmele' ile başlaması. Herhangi bir kağıda yazı yazarken velevki müsvedde dahi olsa kağıdın baş tarafına 'Bismillahirrahmanirrahim' anlamına gelen 'bismihi' yazmasıydı. Bakanlar Kurulu Kararnamesi'ni imzalamadan önce kağıdın üst köşesine mutlaka bir 'b' koyardı. 'Bismihi' manasına gelirdi o. Ondan sonra altına imza atardı. Başka bir özelliği de hiçbir zaman 'ben' demezdi. 'Bu işi ben yaptım, benim eserim' demezdi. Mitinglerde, meydanlarda, 'Siz selametçiler yaptınız, siz refahçılar yaptınız, Milli Selamet Partisi yaptı, Refah Partisi yaptı' derdi. Halbuki yapan kendisi."



DS(EE/BT)