12 yıl önce geçirdiği bir kaza sonrasında iki kol ve iki bacağını kaybeden, Şubat ayı içerisinde de Hacettepe Üniversitesi’nde çift kol ve çift bacak nakli yapıldıktan sonra, hayatını kaybeden Şevket Çavdar’ın kardeşi Ümit Çavdar, bu amaliyatla ile ilgili olarak tüm suçluların ortaya çıkmasını aile olarak istediklerini söyledi. Çavdar, “Elimizden gelen şekilde hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Suçlular bir bir ortaya çıkacak. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Pazartesi günü Nevşehir’de, hastanede nakli gerçekleştiren tüm ilgililerle ilgili olarak suç duyurusu için Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunacağız” dedi.

Şevket Çavdar’ın nakliyecilik yapan diğer kardeşi Mutlu Çavdar da, hastanedeki yetkililerin sadece naklin sonrasında yüksek dozda ilaç kullanılacağı ve bunun da kanser riski taşıdığı yönünde bilgilendirmede bulunulduğunu belirterek şunları söyledi:

“Acımızı içimize gömdük. Hayat devam ediyor. Hastane organ naklinde Sağlık Bakanlığı Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Komisyonu da kusurlu bulundu. Bunda hastanenin hatası var. 4 organın aynı anda nakil edilmesi yanlış. Daha önce hastane yönetimi, bize iki ayak ve iki bacağın aynı anda nakil edileceğini bize iletmedi. Bize sadece nakilden sonra yüksek dozda ilaç kullanılacağı ve bunun da kanser yapma riskine sahip olduğu ifade edildi. Biz manevi yönden tazminat davası açmayacağız, bazı gazetelerde para alacak şeklinde haberler çıktı. Bizim paraya ihtiyacımız yok. Böyle bir şey istemiyoruz. Nevşehir’i verseler Şevket’imiz acaba geri gelecek mi?”



AK(OE/AAA)