Bulanık Atatürk İlköğretim Okulu'na geçen yıl ataması yapılan sınıf öğretmeni Sevilay Karahanlı, 14 Şubat günü Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan eşini telefonla arayarak Sevgililer Günü'nü kutladı. İddiaya göre, eşiyle bir süre görüşen Karahanlı, intihar edeceğini söyleyerek telefonu kapattı. Genç öğretmenin ertesi gün okula gitmemesi üzerine okul yönetimi ve meslektaşları, Sevilay öğretmene telefonla ulaşmaya çalıştı ancak yanıt alınamadı.

Yalnız kaldığı evinde kapı açılmayınca öğretmenler durumu, polise bildirdi. Çilingir yardımı ile eve giren polis öğretmeni bulamazken, evde yapılan aramada kimlik ve ziynet eşyalarını yanına almadığını tespit etti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

MİLLİ EĞİTİMİ MÜDÜRÜ: HERKES SEFERBER
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, konuyu yakından takip ettiklerini ve öğretmeni bulmak için herkesin seferber olduğunu söyledi. Öğretmenin intihar edeceği yönündeki iddiaları kendisinin de duyduğunu belirten Ali Tatlı, şunları söyledi:

"Öğretmenimizin en son eşiyle görüştüğü tespit edildi. Araştırmaya ilk olarak öğretmenin arkadaşlarından başlandı. Öğretmenimizin ailesiyle de gerekli görüşmeler yapıldı. Eşinin Muş'a gelmesini bekliyoruz. Genç öğretmenin bulunması için herkes seferber olmuş durumda. Umarım öğretmenimiz sağlıklı bir şekilde bulunur." 

VALİ: UMARIM SAĞ ULAŞIRIZ

Muş Valisi Ali Çınar ise Bulanık ilçesinde 2 gündür haber alınamayan öğretmenin bulunması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Vali Çınar, "Sevilay öğretmen geçen yıl Muş'un Bulanık İlçesi'nde göreve başlamış. Kendisi aslen Batmanlı. Umarım sağ salim ulaşırız" dedi.
 
EA(KS/AK)