Fransa’dan, öğrenci değişim programı kapsamında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nde son sınıf eğitimini tamamlamak için geçen yıl Ağustos ayında Eskişehir'e gelen Sevil Sevimli, 9 Mayıs 2012 tarihinde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinin düzenlendiği 'DHKP-C Operasyonu' kapsamında gözaltına alındı. Sevimli, bir gün sonra 'Örgüt üyesi olmak', '1 Mayıs mitingine katılmak', 'Grup Yorum konseri izlemek' ve 'Parasız eğitim' yazılı pankartı açmak' suçlamalarıyla çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Uygulamaya konulan 3’üncü yargı paketi kapsamında 7 Ağustos günü tutuklu bulunduğu Eskişehir H Tipi Cezaevi’nden tahliye edilen Sevimli’nin dosyası, Bölge Ağır Ceza Mahkemesi’nin kurulmasıyla Ankara’dan Bursa’ya gönderildi. Bursa Bölge Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Sevimli, yeniden hakim karşısına çıktı.

Duruşma salonuna izleyici olarak giren Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro, duruşmadan herhangi bir sonuç beklemediklerini belirtirken, Lyon 2 Üniversitesi Rektörü Jean Luc Mayaud ise, "Bazen 20 yaşındaki bir insan dünyayı değiştirmek ister. Biz Sevil’in Fransa’ya dönmesi için destek vermek amacıyla buradayız" dedi.

Ayrıca tutuksuz sanıklardan Ceren Cevahir duruşmada hazır bulunurken Burcu Akın, Kezban Yıldırım, Mustafa Erdal Harman ve Seren Özçelik, bugünkü celseye katılmadı.

Duruşmada konuşan Sevil Sevimli'nin avukatı İnayet Aksu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından mahkemeye gönderilen bilgi notlarının kabul edilemez olduğu söyleyerek bu notların dosyadan çıkartılmasını istedi.

Sevil Sevimli’nin yüksek lisans öğrencisi olduğunu hatırlatan Aksu, "Müvekkilim mağdur durumdadır. Aralık ayındaki sınavlarına girebilmesi için yurt dışı yasağının kaldırılmasını talep ediyorum" dedi.

SAVCI TALEP ETTİ, MAHKEME KABUL ETMEDİ

Cumhuriyet Savcısı sanıkların dinlenmiş olması nedeniyle yurt dışı yasağının kaldırılmasını istedi. Verilen kısa ara ardından mahkeme heyeti sanıkların yurt dışı yasağının kaldırılması istemini reddederek duruşlaşı erteledi.

Duruşma çıkışı annesi ve arkadaşlarıyla Adalet Sarayı’nı ayrılan Sevimli soruları yanıtsız bırakırken, yüksek lisans eğitimi aldığı Lyon 2 Üniversitesi Rektörü Jean Luc Mayaud ise, "Sevil; Aralık ayındaki sınavlara giremeyecek. Dolayısıyla sene kaybı yaşayacak. Onun için özel bir prosedür uygulanmayacak" dedi.



SB,FK(FK/İD)