Çay ocağı işleten 22 yaşındaki Emre Dalmış, 2009 yılında arkadaşlarıyla birlikte gezmek için kiraladığı otomobille kaza yaptı. 'Öldü' diye hastaneye götürülen Emre Dalmış, 45 gün boyunca Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi verdi. Kaza sonrasında omurilik zedelenmesi meydana geldiği için yatağa mahkum olan Emre Dalmış, 4 yıldan beri konuştuğu kız arkadaşı 19 yaşındaki Nevra ile ilişkisini bitirmek istedi. Ancak Nevra, çok sevdiği Emre’yi terk etmedi ve onu evlenmek için ikna etti. Nevra’nın ailesi, Emre ile evlenmesine karşı çıkınca genç kız sevgilisine kaçtı. Emre Dalmış da tekerlekli sandalye ile gittiği 3 ay önceki düğünle Nevra ile dünya evine girdi.

KÖK HÜCRE NAKLİ GEREKİYOR

Sevgilisini yüz üstü bırakmak istemediği için kaçtığını anlatan Nevra Dalmış, eşinin tekrar yürüyebilmesi için kök hücre nakline ihtiyaç olduğunu söyledi. Her sabah eşinin kıyafetlerini giydirip yemeğini yediren Nevra Dalmış, Emre’yle eskisi gibi el ele tutuşarak gezmek istediğini belirterek şunları söyledi:

"Emre ile 4 yıl önce çalıştığım tavukçuda tanıştım. Birgün pikniğe giderken bana numarasını verdi. Daha sonra süreki çalıştığım yere gelmeye başladı. Bir süre sonra çıkmaya başladık. 2009 yılında trafik kazası geçirip yatağa bağlanınca ayrılmak istedi. Uzun süre görüşmedi. Ama ben onu çok seviyordum. Her gün evlerinin önüne gittim ve onu görmeye çalıştım. Onu çok sevdiğime ve evlenmek istediğime ikna ettim. Beni babamdan istediler. Ancak ailem izin vermedi. Bunun üzerine Emre’ye kaçtım ve düğün yaptık. Sadece sağlıklıyken değil, ben Emre'yi her durumda seveceğime yemin etmiştim. Düğünümüzde dans bile edemedik. Çünkü Emre yüreyemiyor. Kaza sonrası koluna 'neden' yazılı dövme yaptırdı. Kaza sırasında omuriliği zedelenen Emre ile eskisi gibi el ele tutuşarak gezmemiz için kök hücre nakli gerekiyor. Yurt dışında ameliyat yapılıyormuş. Maddi gücümüz el vermiyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan ameliyata destek olmalarını istiyorum."

ANNESİNİN GÖZYAŞI DİNMİYOR

Emre'nin babası işçi emeklisi 54 yaşındaki Muammer Dalmış da, oğlunu ayağa kaldıracak tıbbİ müdahaleyi yaptırmaya maddi gücünün yetmediğini belirtti. 3 çocuğu daha olduğunu, oğlu ve geliniyle birlikte 7 nüfusu geçindirmeye çalıştığını kaydeden Muammer Dalmış şöyle dedi:

"Oğlumun hayatı hastanelerde geçiyor. Annesi Behice’nin gözünün yaşı kurumuyor. Fizik tedavi de gördü. Ancak yararı olmadı. Oğlumun yürümesi için kök hücre nakli gerekiyor. Ancak Türkiye’de yapılmıyormuş. Tek isteğimiz oğlumun ameliyatına yardımcı olunması. Sağlık Bakanlığı'ndan, devlet büyüklerinden bu konuda yardım etmelerini istiyoruz."



NÖ(KS/COŞ)