İlkadım İlçesi'nde geçen yıl nisan ayında meydana gelen olayda, üniversite öğrencisi  S.Ö., eve giderken mahalleden arkadaşı olan Burak Çakır önünü kesti. Genç kızdan telefonunu isteyen Çakır, alamayınca tokat attı. Daha sonrada telefondaki sim kartını çıkarıp kendi sim kartı ile değiştirdi. Yüzünde morarma olan genç kız, başına gelenleri ailesine anlattı. Genç kız, polise giderek Çakır'dan şikayetçi oldu.

Soruşturma devam ederken baba Alaettin Ö., Burak Çakır'ı mahallede bulup konuşmak istedi. Konuşmanın tartışmaya dönüşmesi sonrasında kavga çıktı. Alaettin Ö., kafa atarak Çakır'ın burnunu kırdı. İkisi de gözaltına alınarak karakola gitti. Karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olmaları üzerine nöbetçi mahkemeye sevk edilen iki kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak, Çakır hakkında genç kızı gasp ve darp ettiği için, Alaettin Ö. hakkında da Çakır'ı dövdüğü için 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Son duruşmaya katılmayan Burak Çakır daha önceki ifadesinde genç kızla gönül ilişkisi olduğunu ileri sürerek, "Daha rahat görüşebilmek için telefon sim kartını değiştirmek istedim. Karşı çıktı. Tartıştık. Ancak kendisine vurmadım. Sim kartını da almadım. Ancak beni döven babasından şikayetçiyim" dedi. Duruşmaya katılan genç kız, Çakır'ın kendisini dövdüğünü ancak kendisinden şikayetçi olmadığını söyledi. Baba Alaettin Ö. ise, Burak Çakır'ın kızını rahatsız etmesinden dolayı tartıştıklarını belirterek, "Bu sırada kavga ettik. Karşılıklı olarak birbirimize vurduk" diye konuştu.

Mahkeme, Burak Çakır'ın gasp suçundan delil yetersizliğinden beraatine, sanığın genç kızı dövdüğünü ancak şikayetçi olmadığı için açılan davanın düşürülmesine karar verdi. Genç kızın babası Alaettin Ö.'yü ise, Çakır'ın dövüp burnunu kırdığı için 1 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Babanın cezası ertelendi.