Olay, geçen yıl 22 Mayıs’ta 01.30 sıralarında, Atatürk Mahalllesi 789/1 Sokak 12 Numaralı Apartmanı'nın 7’nci dairesinde meydana geldi. Turizimci A. Ç., 10 aydır arkadaşlık yaptığı 57’nci Piyade Topçu Tugayı’nda Astsubay olarak görev yapan 28 yaşındaki A.A. ile birlikte yaşamaya başladı. Evli olan A.A., iddiaya göre eşinden boşanıp, A. Ç. ile evleneceğini söyledi. Kıskançlık krizine giren A.A., Ç. ile tartıştı. Çıkan tartışmada, A. Ç., iddiaya göre A.A.’nın beylik tabancasından çıkan ve göğüsüne isabet eden tek kurşunla, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Polis tarafından gözaltına alınan A.A., intihar etmek isteyen Ç.’a mani olmaya çalıştığını, elindeki silahı almak istediğini ancak başarılı olamadığını söyledi. Adliye'ye sevk edilen A.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Astsubay A.A., 'kasten insan öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılandığı davada hakim önüne çıktı. Duruşmaya A.A.'nın avukatı ile Ç.'ın avukatı katıldı. Astsubay A.A., A. Ç.'ı kendisinin öldürmediğini, intihar ettiğini söyledi. A.A., "Eve girerken, silahı koltuk minderinin altına sakladım. Çıkıp kapıyı açması için zile bastım. A. kapıyı kısa bir süre sonra açtı. Elinde silah vardı. Kendisine silahı nereden bulduğunu sordum. Bana cevap vermedi. Silahı elinden almak için hamle yaptım. Balkona doğru koşmaya başladı. Tabancanın horozuyla tetiğe basmaya çalışıyordu. Balkonda elinden silahı almak için müdahale etmek istedim o anda silahın emniyetini açtı. 'Patlamıyor patlamıyor' diye bağırmaya başladı. Silah yere düştü. Kendisi de bayıldı. Ben yere düşmeden tuttum. Baktığımda sağ göğüs tarafından kan geliyordu. Balkondan alıp salona taşıdım. Ardından ambulansı aradım. Benim tabancanın ağzında mermi yoktur. Olay sırasında tabancada 6-7 mermi vardı. A. tabancayı kullanmayı biliyordu. A.’yu ben öldürmedim. Sevdiğim bir insanı kaybettim. A.'yu kurtarmaya çalıştım, ancak başarılı olamadım. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, davada delillerin toplandığını ve sanığın da uzun süre tutuklu oduğundan, tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca ölenin olay sırasında alınan el svaplarında sol elinde barut izine rastlandığını ve sol eliyle ateş edip etmediğinin tespit edilmesi için yeni bir rapor alınması gerektiğini belrtip, dosyayı tekrar Adli Tıp Kurumu'na gönderip, duruşmayı Mayıs ayına erteledi.