Cinayet, Ankara'nın Ulus semti Rüzgarlı Sokak'ta bulunan bir eğlence merkezinin önünde 10 Mart gecesi meydana geldi. Olayda, Mücahit Y., bir eğlence merkezinde konsomatrist olarak çalışan sevgilisi Funda Yıldırım’ı iş çıkışında takibe aldı. Mücahit Y., takip ettiği sevgilisi Funda Yıldırım'ı taksiye bineceği sırada yanında taşıdığı ruhsatsız tabanca ile ensesinde 2 kurşunla vurdu. Bir anda kanlar içinde yere yığılan Funda Yıldırım, kaldırıldığı Dışkapı SSK Hastanesi’nde hayatını kaybederken, Mücahit Y. ise kayıplara karıştı.

"SEVİYORDUM, KONSOMATRİSTLİĞİ BIRAKMADIĞI İÇİN VURDUM"

Olaydan sonra kayıplara karışan Mücahit Y.'nin yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro dedektifleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından Mücahit Y., Çankırı'da saklandığı bir akrabasının evinde gözaltına alındı. Ankara'ya getirilen Mücahit Y., Emniyet'teki ifadesinde, şöyle dedi:

"Funda ile uzun süredir ilişkim vardı. Evlenmek istedim, götürüp ailem ile tanıştırdım. Ancak konsomatristliği bırakmasını istedim. Tüm ısrarlarıma rağmen işini bırakmadı. Erkeklerin masasına gidip onları eğlendirmesi zoruma gitti. Takip ederek korkutmak için ateş ettim, ardından neler olduğunu hatırlamıyorum."

Bu arada birçok suçta sabıkası bulunan Mücahit Y.'nin uzun süreden bu yana Funda Yıldırım ile ilişkileri sırasında da birkaç kez sevgilisini dövdüğü belirtildi. Emniyet'teki ifadesi ardından adliyeye sevk edilen Mücahit Y., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.



FK(AY/İD)