Olay geçen perşembe günü, merkez Seyhan İlçesi Akkapı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre lokanta işleten ve eşinden boşanan 32 çocuk annesi Emrah Dil, bir yıl önce çiftçi Mikail Uskaner ile tanışıp, ardından da birlikte yaşamaya başladı. Ancak sık sık kavga eden çift, olay günüde tartışmaya başladı. Emrah Dil'in ayrılmak istediğini söylemesi üzerine, tabancasını çeken Mikail Uskaner, rastgele ateş etti. Kaçmaya çalışan ancak sırt, karın ve kalçasından kurşunlanan Emrah Dil, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Özel Güney Adana Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılmadı. Olayın ardından bir mısır tarlasının içine giren saldırgan Dil, izini kaybettirdi.

Çelik yelek giyip, uzun namlulu silahlarla şüpheli Mikail Uskaner'in girdiği tarlada arama yapan polis ekipleri sonuca ulaşamadı.

Şüphelinin peşini bırakmayan polis, bugün sabah Uskaner'in gidebileceği adreslere sabah erken saatte operasyon düzenledi. Uskaner, Akkapı Mahallesi'nde bir evde yakalandı. Verdiği ilk ifadesinde çok pişman olduğunu söyleyen Mikail Uskaner, sevdiği kadını öldürdüğünü iddia etti. Uskaner, "Biz 1 yıldır sevgiliydik. Bir süredir beni aldattığını düşünüyordum. Olay günü biraz sıkıştırınca bana ayrılmak istediğini söyledi. Kızını bakıcısına bıraktıktan sonra tartışmamız kavgaya döndü. Daha sonra olay büyüyünce sonrasını hatırlamıyorum. Ancak onu çok seviyordum. Çok pişmanım" dedi.

Şüpheli Uskaner ifadesinin ardından, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.



MK(OA/SS)