Selçuk İlçesi Atatürk Caddesi’ndeki Hükümet Konağı karşısında bulunan çay bahçesinde dün saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda, iki ay önce eşinden boşandığı öğrenilen bir çocuk annesi 40 yaşındaki Zeynep Köksal, iddiaya göre 14 yıldır ilişki yaşadığı ve uzaktan akrabası olduğu belirtilen İlhami İlhan'dan ayrılmak istediğini söyledi. Selçuk Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Köksal’ı ayrılmamaları için ikna etmeye çalışan İlhan, olumsuz yanıt alınca çılgına döndü. Çay bahçesinde oturanların gözü önünde üzerinde taşıdığı bıçağı kadının boğazına 5, sol koluna da bir kez saplayan İlhan, kaçmaya çalışırken olay yerine gelen polis ekipleri tarafından yakalandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen sağlık görevlileri, kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Köksal’ın cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

POLİSTE SUSTU, MAHKEMEDE KONUŞTU

Gözaltına alınan İlhami İlhan, emniyette susma hakkını kullanıp, cinayet ile ilgili bilgi vermedi. İlhan, işlemleri tamamlandıktan sonra yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Mahkemede hakim karşısına çıkan İlhan, uzaktan akraba olduklarını, yaklaşık 14 yıldır ilişki yaşadıklarını, Köksal’ın iki ay önce eşinden boşandığını daha sonra da kendisinden ayrılmak istediğini, bunun üzerine öfkelenip bıçakladığını söylediği öğrenildi. İlhami İlhan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DİKİLİ’DE TOPRAĞA VERİLDİ

İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’nda yapılan otopsinin ardından Zeynep Köksal’ın yakınlarına teslim edilen cenazesi İzmir’in Dikili İlçesi’ne getirildi. Dikili Merkez Camii’nde Köksal için cenaze töreni düzenlendi. Törene, Selçuk Belediye Başkanı CHP’li Vefa Ülgür, Dikili Belediye Başkanı CHP’li Osman Özgüven, belediye çalışanları ve Köksal’ın yakınları katıldı. Başkan Özgüven, “Üzüntü ile izlediğimiz kadına yönelik şiddet hareketlerine ve cinayetlerine karşıyım. Öldürülen arkadaşımızın ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Köksal, Dikili Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazede kadına yönelik şiddet protesto edildi.



LS,VE,SB (AÖ/RT)