Manisa Kenan Evren Sanayi Sitesi’ndeki bir plastik doğrama atölyesinde işçi olarak çalışan M.S.Ö., iddiaya göre, geçen 6 Temmuz’da gece tartıştığı birlikte yaşadığı Münevver Şavk’ı Tunca Mahallesi, Yeşiltepe Caddesindeki evinde dövüp, kaçtı. M.S.Ö.’nün evden ayrılmasın ardından Şavk, Manisa Devlet Hastanesi’ne giderek, darp raporu aldı. Şavk, daha sonra polise gidip şikayetçi oldu. Ancak, M.S.Ö., ertesi gün saat 09.30 sıralarında eve döndü. M.S.Ö. ile sevgilisi Şavk arasında tekrar tartışma çıktı. Bu defa M.S.Ö., Şavk’ı karın, göğüs, boyun ve yüzünden toplam 20 bıçak darbesiyle yaralayıp evden çıktı. Kısa bir süre sonra tekrar eve dönen M.S.Ö., polisi ve 112 Acil Servisi aradı. Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alınan Şavk, kendisini M.S.Ö.’nün bıçakladığını söyledi. Bunun üzerine polis M.S.Ö.’yü gözaltına aldı. Tutuklanan M.S.Ö., hakkında “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan Manisa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Geçen 7 Kasım’daki dördüncü duruşmada mahkeme kararını vererek, her defasında “Suçsuzum. Tahliyemi istiyorum” diyen M.S.Ö.’yü hapis cezasına çarptırdı. M.S.Ö., kararı temyiz etti.

DAHA ÖNCE ŞARTLI TAHLİYE EDİLMİŞ

Şavk’ın avukatı Sema Doğan, mahkemenin sanık M.S.Ö.’ye hak ettiği cezayı verdiğini belirterek, “Tatmin edici bir ceza. İnanıyoruz ki bu ceza, toplumda kadına yönelik şiddet uygulayan veya uygulamaya tebebbüş edenlere örnek teşkil edecek” dedi. Avukat Doğan, M.S.Ö.’nün 2003 yılında boşandığı eşinin nişanlısını öldürmek suçundan tutuplanıp, 6 yıl cezaevinde yattığına dikkat çekip, “14 Ağustos 2009 tarihinde iyi halinden dolayı şartlı salıvermeden faydalanarak cezaevinden çıkmış. Şartlı salıverildiği bir daha böyle suç işlememesi veya teşebbüs etmemesi gerekiyordu. Ancak müvekkilim Şavk’ta bu şuça tekrar niyet etmiş oldu. Eğer, kendisine müvekkilimi yaralamak suçundan verilen 14 yıllık hapis cezası onanırsa, şartlı salıverme suçunu da ihlal ettiği gerekçesiyle cezasının üstüne 15 yıl 1 gün daha eklenecek” dedi.

“ADALET YERİNİ BULDU'

Yaşadığı kabus dolu anların izlerini silmeye çalışan Münevver Şavk ise, “Adalet yerini buldu. Bu ceza tek kendisine değil, toplumda kadına şiddet uygulayan tüm erkeklere verilmiştir. Bu cezanın ardından artık yastığa başımı koyduğumda rahatça uyuyabiliyorum. Cezanın topluma örnek teşkil edeceğine inanıyorum” diye konuştu. 



İK(İÖ/AK)